TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Yaza Hazır İç Mekan Tasarımı Nasıl Yapılır?

Yaza Hazır İç Mekan Tasarımı Nasıl Yapılır?
19/04/2024

Yaz ayları geldiğinde evimizde,iş yerimizde  serin ve ferah bir ortam yaratmak isteyebiliriz. İç mekan tasarımında ufak değişikliklerle yaz atmosferini yakalamak mümkündür. İşte bulunduğunuz ortamı yaza hazırlamanız için derlediğimiz bazı ipuçları;

Açık Renkler ve Hafif Dokular: Yazın sıcak havasını hissetmek istiyorsanız, iç mekanınızda açık renkleri tercih edin. Beyaz, hafif mavi, mint yeşili gibi renklerle duvarlarınızı boyayabilir veya mobilyalarınızı seçebilirsiniz. Ayrıca, hafif dokulu kumaşlar kullanarak mekanınıza ferahlık katabilirsiniz. 



Veronique Trudel/ unsplash’den alınmıştır. 


Bitki ve Çiçekler: Yaza hazır bir iç mekan tasarımı için gerekli olan dekorasyonda bitkilerin ve çiçeklerin önemi büyüktür. Yazın evinize taze bir hava katmak için canlı yeşillikler ve renkli çiçekler kullanabilirsiniz. Saksı bitkileri veya asma bitkiler gibi doğal unsurlar hem dekoratif hem de havayı temizleyici özelliklere sahiptir.



DK iç mimarlık- ofis tasarımından alınmıştır.


Hafif Mobilyalar ve Düzenleme: Yaz aylarında daha hafif ve hareketli bir atmosfer yaratmak için ağır mobilyaları kaldırın veya yeniden düzenleyin. Daha az eşya ile daha geniş bir alan elde edebilirsiniz. Ayrıca, dışarıdan içeriye geçişi kolaylaştırmak için açık alanlar bırakın.


Billa Dergisinden alınmıştır.



Decoraid dergisinden alınmıştır.


Açık Hava İçin Hazırlık: Yaza hazır iç mekan tasarımı yaparken dış mekanlada bağlantı kurmayı unutmayın. Balkon veya bahçeniz varsa, bu alanları da yaz aylarına uygun hale getirerek kullanılabilir bir yaşam alanı haline getirebilirsiniz, açık hava yemekleri için bir masa ve sandalye düzenleyebilir veya rahatlatıcı bir oturma köşesi oluşturabilirsiniz.



Mind Manifestation Design’dan alınmıştır.




Yaz aylarında bulunduğunuz ortamda ferah bir atmosfer oluşturmak için bu ipuçlarını kullanarak iç mekan tasarımınızı yenileyebilirsiniz. Ayrıca, kendi tarzınızı ve ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurarak kişiselleştirilmiş bir yaz dekorasyonu oluşturabilirsiniz.


Kaynakça;

https://www.decoraid.com/blog/summer-decorating-ideas-office/

https://billa.com.tr/minimalist-bir-ev-dekorasyonu-nasil-yapilir/

https://www.beautifulhomes.com/magazine/home-decor-advice/guides-and-how-to-s/5-ways-to-make-your-home-summer-ready.html




© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.