TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Şirket Başarısının Anahtarı; ASPEN Kadın Çalışan Gücü

Şirket Başarısının Anahtarı; ASPEN Kadın Çalışan Gücü
02/03/2023
ASPEN


Bir şirketin başarı sırrı sadece o şirketin motivasyonundan, vizyonundan ve stratejilerinden ibaret değildir. Başarı sırrının anahtarı çalışan gücü eşitliğinden gelir. Bu nedenle 1989 yılından bu zamana, üretimde eşitlikçi ilke ile hareket eden bir şirket olan ASPEN olarak, kadın istihdam gücüne önem veriyoruz. Bu amaçla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile mevcut çalışan gücümüzden duyduğumuz gururu yansıtmak; ülkemiz ve dünyada yer alan eşitsizlik sorununa dikkat çekmek istiyoruz. Gelin bu hafta, kadın istihdam oranının şirket başarısı üzerindeki etkisine yakından bakalım.


Neden 8 Mart?

Geçmişten günümüze kadınlar iş hayatındaki hak ettiği yeri, değeri görememiştir. 8 Mart 1857 yılında yaşanan kırılma anından tam 54 yıl sonra da Kadınlar Gününün oluşmasına vesile olmuştur. Daha iyi çalışma koşulları için başlatılan grev, Amerika’daki bir tekstil fabrikasında 129 kadının ölümüne sebep olmuştur. Halbuki kadınlar toplumun bir parçasıdır, iş hayatında erkekler kadar başarılıdır ve kariyerlerinde ilerlemek için gereken tüm yetilere sahiptir. Bu nedenle, kadınların iş hayatındaki rolleri önemlidir ve gerekli fırsatlar verilmelidir. Fakat üzücü bir gerçek ki hâlâ birçok alanda kadınların işe alınma, yükselme süreçleri ve maaş eşitliğinde yaşanan sorunlar mevcuttur.


Bu sorunlarla mücadele etmek, kadın çalışan gücünü eşitlemek ve iş hayatında kadınların daha fazla yer almalarını sağlamak için şirketler olarak bizlere önemli birçok görev düşmektedir. Bu nedenle, yapı sektörü gibi erkek egemen bir alanda mevcut kadın istihdam oranımızı yüksek seviyede tutuyor ve kadın çalışan oranımız ile fark yaratıyoruz. Türkiye Kadın İstihdamı ve Girişimciliği Raporunda yer alan %0,9’luk yüzdeyi geçerek çalışanlarımızın %23’ünü kadınlardan oluşturuyoruz.




Şirket Başarısına Etkisi

Yapılan araştırmalar kadınların iş hayatında erkeklere oranla daha başarılı olduklarını göstermektedir. Bunun birçok faydalı sebebi vardır. Öncelikle, kadınlar daha organize çalışır, disiplinlidir, daha yaratıcıdır ve çözüm odaklı düşünebilirlerdir. Bu özellikler, kadınların iş hayatında daha etkili olmalarını ve verimli çalışmalarını sağlar. Kadınların iş hayatındaki bu başarısı, şirketler için de önemli bir avantaj demektir. Şirketin daha disiplinli ve hedef odaklı ilerlemesini sağlayacaktır.


Kadın çalışan gücüne gereken önemin verilmesi adına firmaların istihdam oranını arttırıcı adımlar atması gerekir. Firmalar, kadın çalışanların yeteneklerinden yararlanabilmek için çeşitli fırsatlar sunmalıdır. Çalışanların kariyerlerinde ilerlemelerini desteklemek adına; mentorluk programları, eğitim ve öğretim fırsatları, kariyer geliştirme programları ve esnek çalışma saatleri gibi fırsatlar oluşturmalıdır. Çünkü kadın çalışanların kariyer başarıları sadece firmalar için değil müşteriler için de faydalı olacak sonuçlar yaratacaktır.


Unutulmamalı ki eşitliğin olduğu yerde adalet vardır, gelişim vardır. Bizler kadın çalışanlarımızın iş hayatındaki başarılarını destekliyor, rakip firmalarında bu doğrultuda gelişmeleri desteklemesini umuyoruz.


İç mekân çözümlerinde lider bir firma olan ASPEN olarak, Kadınlar Gününe ve kadın çalışan gücünün önemine odaklandığımız bir yazı hazırladık. Diğer yazılarımıza erişebilmek ve geniş ürün gamımızı inceleyebilmek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.