TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Sergi ve Workshop Önerileri

Sergi ve Workshop Önerileri
18/05/2023
ASPEN

Bahar mevsimi ve doğanın canlanmasıyla birlikte dışarı çıkmanın, sosyalleşmenin ve sanatı keşfetmenin zamanı geldi! Bu blog yazısında katılabileceğiniz güncel sergi ve workshop önerilerini paylaşacağız. Ayrıca, 18. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu hakkında da sizlere bilgi vereceğiz.


Görsel www.rpbw.com adresinden alıntılanmıştır.

1- İstanbul Modern: "Renzo Piano: Yerin Ruhu"
Herkesin merakla beklediği, Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’in yeni binası açıldı! Tasarımını dünyaca ünlü mimar Renzo Piano’ nun üstlendiği İstanbul Modern, 4 Mayıs 2023’te sanatseverlere kapılarını aralamıştı.

Müze içerisinde birçok farklı sergiler alıyor. Eşsiz yapının mimarı olan Renzo Piano’nun eserlerine ve mimari anlayışına odaklanan ‘’Renzo Piano: Yerin Ruhu’’ adlı sergi, dikkat çekici ayrıntılara sahip. Ayrıca sergide İstanbul Modern’in 2004 yılı kuruluşundan günümüze geçirdiği değişimi gözlemlemek de mümkün.

Görsel Pera Müzesi’nin resmi internet sitesi www.peramuzesi.org.tr adresinden alıntılanmıştır.

2- Pera Müzesi: "Zamane İstanbulluları"
17 Eylül’e kadar ziyarete açık olan sergi İstanbul’un yalnızlığına, kent boşluğuna, tekinsizlik ve eğretiliklerine odaklanıyor. İstanbul’da yaşayan 11 fotoğrafçının çalışmalarının yer aldığı sergideki fotoğraflar daha önce yayınlanmamış. "Zamane İstanbulluları", şehrin son on yılda geçirdiği değişimi gözler önüne sererken eserler hakkında çalışmaları bulunan 7 akademisyenin yazıları da sergiye katkıda bulunuyor.


Görsel www.peramuzesi.org.tr adresinden alıntılanmıştır.

Pera Müzesi, güncel sergi programına ek olarak öğrenme programları ile atölyeler düzenliyor. Farklı yaş gruplarına özel güncel atölyelerin yer aldığı programlardan gençlere özel ‘Tılsım Tasarımı’’ ve 19 Mayıs Atatürk’i Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel ‘’Kile Hareket Katan Tasarımlar’’ ile çocuklara özel ‘’Minyatür Müze Tasarımı’’ ön plana çıkıyor.

Görsel www.sakipsabancimuzesi.org adresinden alıntılanmıştır.

3- Sakıp Sabancı Müzesi: "Agnes Denes. Yaşayan Piramit"
Sakıp Sabancı Müzesi, ekolojik sanat eserleriyle ünlü Agnes Denes’i ağırlıyor. İlk olarak 2015 yılında New York’ta daha sonra 2017’de Kassel’de sergilenen eser, mekâna özgü olarak inşa ediliyor. 10-11 Eylül 2022’de bitki ekim süreciyle başlayan serüven bugün o bitkilerin yeşermesi ve büyümesi ile devam ediyor. SSM’nin bahçesinde kalıcı koleksiyona dahil edilen çalışma 13 Eylül 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Görsel www.arter.org.tr adresinden alıntılanmıştır.

4- Arter: "Bir Balıkmışım Bacakları Olan"
Sanatın tüm disiplinlerini kapsayan Arter, güncel olarak 4 sergi ile sanat dinamiklerini İstanbullularla buluşturuyor. Bireylerin toplum içerisindeki yapısını ve büründüğü rolleri irdeleyen sanatçı, ziyaretçilere bedenin bütünüyle hayal etmesini sağlayacak çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Eva Koťátková’nın ‘’Bir Balıkmışım Bacakları Olan’’ temalı kişisel sergisi 27 Ağustos’a kadar Arter’de keşfedilebilir.

Arter, ‘’Bir Balıkmışım Bacakları Olan’’ sergisi ile paralel olarak ücretsiz katılıma açık olan ‘’Gerçeklik Engel Olmadığında’’ etkinliğini düzenleyecektir. 25 Mayıs’ta gerçekleşecek olan etkinlik Eda Berkmen ile küratör, yazar ve akademisyen Övül Ö. Durmuşoğlu’nu bir araya getiriyor. Etkinlik kapsamında, sanatçının sanat pratiği, farklı oyun sahaları, güvenli alanları ve birlikte yaşama önerilerini ele alacak.

Görsel www.turkiyepavyonu23.iksv.org adresinden alıntılanmıştır.

5- Venedik Bienali 18.Uluslararası Mimarlık Festivali: ‘’Hayalet Hikâyeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’’
Her iki yılda bir düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden en iyi mimari çalışma örneklerinin sergilendiği Venedik Mimarlık Bienali bu yıl 18’incisine hazırlanıyor. İKSV’nin koordinasyonunu üstlendiği Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nun küratörleri SO? kurucu ortakları Sevince Bayrak ve Oral Göktaş. Bu yıl Türkiye pavyonunda ‘’Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi’’ çalışması sergilenecek. Kullanılmayan ve terk edilmiş yapıları odağına alan çalışma herkese açık çağrı ile gündeme geliyor. Çeşitli mimari projelere, tasarımlara ve yenilikçi fikirleri ile örnek çalışmalara imza atan SO? kendi sayfalarında da yayınladıkları basın videosunda çalışmanın ayrıntılarını paylaştı. Sergi 20 Mayıs - 26 Kasım 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

ASPEN olarak özgün tasarım, kalite ve ürün çeşitliliği değerlerimiz ile üretime hız kesmeden devam ediyor; asma tavan (ahşap/metal), bölme duvar, yükseltilmiş döşeme ve LED aydınlatma ürünlerimiz ile yapıların tasarımına estetik bir boyut katıyoruz. Bu haftaki güncel sergi ve etkinlikleri incelediğimiz yazımıza ek, diğer yazılarımıza erişebilmek için bizi www.aspen.com.tr adresinden takip edin!

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.