TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Projenizde ASPEN [LUMUNER] LED Sistemlerini Tercih Ederek Çevre Dostu Olabilirsiniz!

Projenizde ASPEN [LUMUNER] LED Sistemlerini Tercih Ederek Çevre Dostu Olabilirsiniz!
10/11/2022
ASPEN


Bilişim Vadisi Projesi, Kocaeli / OSO Mimarlık Tasarım


İç mekan tasarımları bir bütündür. Etkili bir atmosfer seçimine doğru karar verebilmek için aydınlatma tercihleri oldukça önemlidir. ASPEN [LUMUNER] LED aydınlatma sistemleri kesintisiz aydınlatma şekli ile iç mekanda sofistike atmosferler yaratmaktadır. Başta 600 x 600 mm standart asma tavan sistemleri olmak üzere diğer tüm; metal, taşyünü ve ahşap asma tavan sistemleri ile mükemmel uyum sağlayarak çalışmaktadır. Bu hafta ASPEN [LUMUNER] LED aydınlatma sistemlerini tercih etmenin genel faydalarını ele alıyoruz.



Tetra Projesi, İzmir / Artikopmp Mimarlık


LED aydınlatmalar; aydınlatma sektörü içinde geliştirilmiş olan son teknolojik ürünlerdir. LED’ler İngilizce ‘’Light Emitting Diode’’un kısaltması olup, Türkçede ‘’Işık Yayan Diyot’’ anlamına gelmektedir. Tarihte ilk kullanımı 1960’lı yıllara dayanan bu teknoloji, ilk başlarda devre kartlarında gösterge ışığı olarak kullanılmıştır. Çevre koşullarına karşı üstün dayanımı ve enerji verimliliği sağlaması ile sonraları kullanımı yaygınlaşmıştır. 1980’li ve 1990’lı yıllarda ikinci nesil LED aydınlatmalar dış mekanda tercih edilmeye başlanmıştır. Günümüzde kullanılan LED aydınlatma teknolojisi ise üçüncü nesil LED’lerdir.


ASPEN [LUMUNER] LED Özel Çözümler Serisi / T24 LED

“Kullanım Ömrü Uzundur”

LED aydınlatmalar, armatürlere kıyasla çok daha uzun ömürlüdür. LED’ler, armatürlerin ortalama kullanım ömründen 40 kat daha uzun süre kullanılabilmektedir. Bu sayede iç mekan aydınlatmalarının yenileme ve bakım maliyetinde büyük oranda tasarruf sağlar.  Armatürler, çalışırken ısındığı için zamanla aydınlatma değeri düşer ve kısa sürede yanmaz hale gelir. LED aydınlatma sistemleri ise ışıma sistemindeki farklılıklar ile ısınma problemi yaşamadığı için uzun yıllar kullanım imkanı sunar.

İncek Loft, Ankara, ASPEN [LUMUNER] Hook-on LED / Tabanlıoğlu Mimarlık

“Üstün Çevresel Performansa Sahiptir”

Floresan aydınlatma araçlarının üretiminde kullanılan cıva buharları gibi çevresel tehdit oluşturan diğer aydınlatma araçları çevresel tehdit oluştururken LED aydınlatmalar çevre dostu teknolojiye sahiptir. ASPEN çevreci üretime önem veren bir firma olarak; aydınlatma ürünlerinden [LUMUNER] LED aydınlatma sistemlerini, üstün çevresel performansa sahip teknolojiler ile üretmektedir. Gittikçe daha büyük bir tehlike olan küresel ısınma probleminde aydınlatma sistemlerine harcanan enerjinin de payı düşünüldüğünde, aydınlatma araçlarının harcadığı enerji oranını düşüren ASPEN [LUMUNER] LED sistemleri kullanmak, çevre dostu bir tercih olacaktır.

Gelecek Koleji, Mersin / LED Aydınlatma Eğitim Yapıları İçin En İdeal Çözüm

"Yüksek Parlaklık"

Geleneksel aydınlatma araçları ışığı 360° ışık yayarken LED aydınlatmalar 180° açı ile bulunduğu ortamı aydınlatır. Bu özellik LED aydınlatmaların ışığı belirli bir alanda yoğunlaşmasını sağlar ve iç mekanda vurgulanmak istenilen konumları öne çıkartır. Tavan aydınlatma sistemlerine kolayca entegre edilebilen ASPEN [LUMUNER] LED sistemleri; okul, ofis, ulaşım mekanları ve diğer birçok mekanda üstün aydınlatma özelliği ile sayısız birçok projede tercih edilmiştir.

Stihl Sadal Projesi, İzmir, ASPEN [LUMUNER] LED Box Line / Trio Endüstri Tesisleri Tasarım Ekibi

Menderes, İzmir’de yer alan ve mimari projesini Trio Endüstri Tesisleri Tasarım Ekibi’nin üstlendiği Stihl Sadal projesi de ASPEN [LUMUNER] LED aydınlatma sistemlerinin tercih edildiği örnek projelerimizden biridir. Projede tavan sistemleri ile ahenk oluşturan aydınlatma sistemi LUMUNER Box Line LED modeli kullanılmıştır. Sarkıt, sıva altı ve sıva üstü modelleri mevcut olan aydınlatma sistemi mekanı eşit olarak aydınlatır ve göz yormayan aydınlatma oranıyla öne çıkmaktadır. İç mekanın tasarımını öne çıkartan LUMUNER LED sistemleri, çalışma ortamını kaliteli vakit geçirilecek mekanlara dönüştürmektedir.

Teknoloji ve tasarım odaklı gelişmeleri yakından takip ederek bu konuları ürünlerine en iyi şekilde entegre eden ASPEN, güncel ve ilgi çekici içeriğe sahip yazılarına devam ediyor! Diğer yazılarımızı takip etmek ve geniş ürün gamına sahip olduğumuz inovatif tasarımlı ürünlerimizi yakından incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.