TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Pantone, 2022 Yılının Rengini Açıkladı: ‘Very Peri’

Pantone, 2022 Yılının Rengini Açıkladı: ‘Very Peri’
17/12/2021


Dünyanın bütün renklerini bir araya getirerek, tasarım dünyasına geniş renk kataloğu sunan Pantone Renk Enstitüsü, 2022’nin rengini açıkladı. Bu yıl mevcut renk veri tabanından renk seçimi yapmak yerine, ilk kez yepyeni bir renk tonu yaratmayı hedefleyen Pantone; mavinin sabitliğini kırmızının heyecanıyla harmanlayarak oluşturduğu Very Peri ( PANTONE 17-3938) rengini, yılın rengi olarak tasarım dünyasına duyurdu.

 

Tasarım dünyası için oldukça büyük öneme sahip olmasının yanında; tekstil, moda, ev dekorasyonu, iç mekan ve grafik tasarım alanlarındaki trendleri belirleyici rol oynayan “Yılın Rengi” seçimleriyle ilgili olarak 'Yeni bir renk bulmak bizim için gerçekten önemliydi. PANTONE 17-3938 Very Peri seçimi, güvenilir ve sevilen mavi renk ailesine yeni bir bakış açısı getiriyor” açıklamasıyla mevcut renklerden birini seçmek yerine yeni bir renk yaratmanın oldukça büyük önem taşıdığını ifade eden Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman, dünyaya artık farklı bir bakış açısıyla baktıklarını ve Pantone Yılın Rengi eğitici renk programı tarihinde ilk kez yeni bir renk yaratmanın aynı zamanda gerçekleşen küresel inovasyonu ve dönüşümü yansıttığını da belirtti.

 

Pantone’un açıklamasından sonra moda, mimarlık, dekorasyon ve tekstil alanlarında son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan lavanta tonlarının 2022 yılı itibariyle çok daha öne çıkacağı öngörülüyor. Mimari projelerde tercih edildiğinde yaşam alanlarına sakinleştirici, ruhu dinginleştiren, yaratıcılığı teşvik eden, zarafet ve lüksü taşıyan ve romantik çizgiler katan mor renk, özellikle yıl içerisinde yapılacak projelerde sıklıkla tercih edilecek. Kullanıcı üzerinde doğru dekorasyon öğeleri ve malzeme seçimleriyle genellikle olumlu etkiler bıraktığına inanılan PANTONE 17-3938 Very Peri’nin canlılığı, mutluluğu ve aynı zamanda yaratıcı ruhu mekanlara yansıtması bekleniyor.

 

Mor rengin yapının birçok farklı alanında tercih edilmesiyle projenin ruhunu oluşturmaya katkıda bulunduğu birkaç projeyi Aspen olarak sizler için derledik: 



Cargill Schiphol – Schiphol, Hollanda / Schiphol Netherlands 




HILTON HOTEL CITY INN / Amsterdam Hollanda / Amsterdam Netherlands



İş Bankası Kuleleri / İş Bankası Towers / İstanbul Türkiye / İstanbul Turkey


 

MAHLER AMSTERDAM REZİDANS / MAHLER AMSTERDAM RESIDENCE / Amsterdam Hollanda / Amsterdam Netherlands



ÖZTEK TEKSTİL / ÖZTEK TEXTILE / İstanbul Türkiye / İstanbul Turkey



Seluz Kimya Aroma Binası / Seluz Chemistry Aroma Building  - İstanbul Türkiye / İstanbul Turkey 

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.