TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Ödüllü Mekânları Keşfetmek: Restoran & Bar Tasarım Ödülleri®

Ödüllü Mekânları Keşfetmek: Restoran & Bar Tasarım Ödülleri®
25/05/2023
ASPEN


Görsel www.restaurantandbardesignawards.com adresinden alıntılanmıştır.


Restoran ve barlar, yemek kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Bizler güzel bir ortamda lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak, eğlenmek veya özel bir günü kutlamak adına bu mekânları tercih ederiz. Bunun için restoran veya barın sadece yiyecek ve içecekleri ile değil, aynı zamanda atmosferinin ve iç tasarımının da etkileyici olmasını bekleriz. İşte bu nedenle her yıl düzenlenen Restoran & Bar Tasarım Ödülleri®, bu sektördeki en yaratıcı ve etkileyici mekânları kutlamak için önemli bir platform sunuyor. Bu blog yazısında, 2023 Restoran & Bar Tasarım Ödülleri®, geçmişte ödül alan mekânları ve bu yıl bizi nelerin beklediğini açıklayacağız.

Ödülün Amacı
Restoran & Bar Tasarım Ödülleri®, dünya çapında restoran ve bar tasarımlarının en iyilerini takdir etmek için eşsiz fırsatlar sunan bir organizasyon. Bu yıl 15.’sine hazırlanan prestijli ödül programı; seçkin restoranlardan sıradan kafelere, barlardan gece kulüplerine kadar her türlü yemek mekânının yaratıcı mükemmelliğini kutlamaya hazırlanıyor. Özel kriterlere göre değerlendirilecek olan mekânlar, farklı kategorilerden ödül almaya hak kazanacak ve yaratıcı tasarım ve düşünce süreçlerini onurlandıracak. Yarışmada jüri üyeleri, yenilikçi olduğu kadar pratik, estetik açıdan hoş ve müşteri memnuniyeti bakımından ilham veren tasarımları arayacak. Yarışmaya katılım için son tarih ise 4 Haziran. Restoran ve bar sahipleri, mimarlar, iç mekân tasarımcıları ve diğer tasarım profesyonelleri, projelerini sunmak için bu prestijli ödüle başvurabiliyor.

Bu yılki kategoriler ise Alfresco & Biophilic Tasarım, Tavan Tasarımı, Kulüp/Gece Mekânı, Renk, Fast Casual, Tarihi Bina, Aydınlatma, Lüks, Duvar Resimleri & Grafiti, Küçük Alan, Sürdürülebilirlik, Görsel Kimlik olarak belirlendi.


  • Görsel www.restaurantandbardesignawards.com adresinden alıntılanmıştır. / ‘’1111 Ones’’ iç mekân görseli


    Restoran & Bar Tasarım Ödülleri® bugüne kadar birçok etkileyici projeyi ödüle layık gördü. Dünyanın farklı yerlerinden yarışmaya katılan yeme içme mekanları, tasarım dünyasının yaratıcılığını ön plana çıkarıyor. Geçmişte ödül alan projelerden biri olan ve En İyi Asya Restoran ödülünün sahibi olan ‘’1111 Ones’’ iç mekânında kullanılan toprak tonları, tercih edilen malzemeler ve özel mobilya tasarımları ile dikkat çekiyor.



    Görsel www.restaurantandbardesignawards.com adresinden alıntılanmıştır. / ‘’Peacock Alley’’ iç mekân görseli


    ‘’Peacock Alley’’ projesi 2021 yılının ödüle layık görülen projelerden biri. Waldorf Astoria Xiamen’de konumlanan proje, AB Konseptinde değerlendirildi. Çin’de üst segment bir otelin içerisinde yer alan mekânın tasarımında pudra ve yeşil tonlar ön plana çıkarken tercih edilen endüstriyel detaylar dinamik ve aynı zamanda romantik bir atmosfer oluşturuyor.



    Görsel www.restaurantandbardesignawards.com adresinden alıntılanmıştır. / ‘’Endo’’ iç mekân görseli


    2020 yılının kazanan projelerinden ‘’Endo’’ Londra’da konumlanıyor. Dünyaca ünlü mimarlık şirketi Kengo Kuma & Associates’in tasarladığı mekân, özel aydınlatma detayı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu bağlamda restoran, Light IQ kategorisinde ödüle layık görüldü.



    Görsel www.restaurantandbardesignawards.com adresinden alıntılanmıştır. / ‘’Annabel’s’’ iç mekân görseli


    Annabel’s, 1963 yılında Londra'nın Mayfair bölgesinde kurulan ve son 50 yılda dünya çapında ün kazanmış seçkin bir özel üyeler kulübüdür. Bu eşsiz mekânın konuk listesinde, Kraliyet Ailesi üyeleri, uluslararası rock yıldızları ve Hollywood'dan birçok ünlü isim yer alıyor. Martin Brudnizki Tasarım Stüdyosu, Annabel's'in 46 Berkeley Meydanı'ndaki binasını, koruma altındaki dönem özelliklerini muhafaza ederek büyüleyici taş merdiven, detaylı alçı tavanlar ve Rokoko tarzında göz alıcı şömineler gibi orijinal özellikleri özenle restore etti. Annabel's, tarihi zarafetini koruyarak 2019 yılında Restoran & Bar Tasarım Ödülleri® ödülünü kazandı.

    ASPEN olarak özgün tasarım, kalite ve ürün çeşitliliği değerlerimiz ile üretime hız kesmeden devam ediyor; asma tavan (ahşap/metal), bölme duvar, yükseltilmiş döşeme ve LED aydınlatma ürünlerimiz ile yapıların tasarımına estetik bir boyut katıyoruz. Bu haftaki iç mekân tasarım dünyasının önemli ödül organizasyonlarından biri olan Restoran & Bar Tasarım Ödülleri® ni incelediğimiz yazımızın yanı sıra diğer yazılarımıza erişebilmek için bizi www.aspen.com.tr adresinden takip edin!

    Kaynakça:
    www.restaurantandbardesignawards.com
© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.