TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Mekânı İkiye Katlayan Araç: [Sepera] Move

Mekânı İkiye Katlayan Araç: [Sepera] Move
07/07/2022
Aspen

Bayer Türkiye Genel Müdürlük, İstanbul, Ünder Mimarlık


Ofislerde ve konutlarda bölme duvar teknolojilerinin sıklıkla kullanılmaya başladığını görmekteyiz. Mekânı ikiye bölerek farklı kullanım alanları sunan ve yenilikçi yapı malzemesi olan bölme duvar sistemleri; dinamik kullanım alanları oluşturuyor. Hareketli bölme duvarın kullanılması ile sınırlı hacimleri olan iç mekânlarda, kullanıcıların ihtiyacına cevap verecek çok amaçlı kullanım alanları yaratılabiliyor.

Yazıyı iç mekânların dinamik ortamlara dönüşmesini sağlayan hareketli panel sisteminde öncü firma olan ‘’ASPEN’’ derledi.


Bayer Türkiye Genel Müdürlük, İstanbul, Ünder Mimarlık

Bildiğiniz üzere ofis veya konutların iç mekân tasarımları zaman alan bir süreçtir. Geleneksel şekilde hazırlanmış tasarımların düşünce yapısı, bölünen mekânın sadece bir amaca hizmet etmesi şeklindedir. Bunun doğrultusunda, ortaya çıkan işlerde sabit yapı elemanları kullanılmış olacak ve tasarlanan alanlar tek bir kullanım amacına hizmet edecektir. ‘’ASPEN’’in yeni ürünü ‘’Sepera Bölme Duvar Sistemi’’ gibi hareketli duvar elemanlarının tercih edildiği alanlarda ise durum tam tersi olacaktır. Bölme duvar sistemlerinin kullanıldığı alanlar dinamik bir yapıya sahip olacak ve mekân birden fazla kullanım amacına hizmet edebilecektir.


Hakan Plastik, İstanbul, Habif Mimarlık

Hareketli bölme duvar sistemleri; iç mekânda insan hareketlerine bağlı olarak yön alır. Katlanmış panellerin açılarak opak bir duvar elde edilmesi ile mekân ikiye ayrılır ve farklı kullanım alanlarına dönüşür. Bölünen alanın birinde toplantı yapılabilirken, diğer alanda iş geliştirme veya çalışma alanı gibi farklı amaçlara yönelik kullanım alanları oluşturabilirsiniz. Toplantı yapacağınız zamanlarda ise bölme duvar alanını kol yardımı ile açıp, birbirinden bağımsız iki farklı alanı birleştirip tek mekân olarak kullanıma devam edebilirsiniz.


Hakan Plastik, İstanbul, Habif Mimarlık

Sınırlı kullanım zamanlarına hizmet veren toplantı odaları, yapıların ömrü boyunca en az kullanılan mekânlar olarak binalarda yer kaplamaktadırlar. Sabit duvarlar yerine hareketli bölme duvarların kullanıldığı yapılarda ise bu durum değişecek ve bir kattan elde edilecek verim en üst seviyeye taşınabilecektir. Ayrıca hareketli bölme duvar sistemleri kullanıldığı mekânda dinamik bir yapı oluşturarak, hem kullanıcıların heyecan duyacağı keyifli bir çalışma ortamı oluşturulabilecek hem de zamanla değişen görevlere uyumlu iç mekân ortamları yaratılabilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında, mekânın standartlarını bina değil kullanıcıların kendilerinin belirleyeceği söylenebilir.


Hakan Plastik, İstanbul, Habif Mimarlık

[Sepera] Move ve Ayrıcalıkları
Duvarların bir diğer önemli fonksiyonu ses yalıtımıdır. Sesin önemli bir konu olduğu ofis ve çalışma alanlarında ASPEN [Sepera] Move dikkat çeken özelliklere sahiptir. ‘’ASPEN’’in üretimini sağladığı [Sepera] Move panelleri farklı yüzey kaplama malzemesi seçeneği sunmaktadır. Akustik konforun gerekli olduğu alanlarda ‘’ASPEN’’in sahip olduğu kumaş kaplı panelleri tercih edilebilir. Bu sayede panel yüzeyi, ses geçirgenliğini diğer kaplama malzemeleri gibi yansıtmayacak, absorbe edecektir.

‘’ASPEN’’ olarak yenilikçi, modern ve kaliteli ürünleri bünyemizde bulunduruyor ve büyük projelerde tercih edilen bir marka olmaya devam ediyoruz. Hareketli paneller hakkında kısa bilgiler sunduğumuz yazımıza ek, yenilikçi yapı malzemeleri hakkında yayınladığımız diğer yazılara erişmek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynakça;

aspen.com.tr

archdaily.com


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.