TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

İstanbul Cazın Ritmini Kutluyor!

İstanbul Cazın Ritmini Kutluyor!
11/07/2023
ASPEN

Cazın canlı dünyası, İKSV Caz Festivali başladı. Duygulu melodilerin, heyecanlandıran performansların ve dikkat çekici işbirliklerin yer aldığı festival, tüm İstanbulluların katılımını bekliyor. Zengin bir programa sahip olan etkinlikte caz tutkunları ve deneyimli müzisyenler bir araya geliyor. Ücretsiz atölye ve konserlerin de yer aldığı festival, 7 Temmuz'da açılışını yaptı ve 19 Temmuz'a kadar devam edecek.




Uzun geçmişi ile İstanbullular için bir gelenek haline gelen İKSV Caz Festivali, bu yıl 30. yılını kutluyor. Her yıl yeni sanatçıların yer aldığı etkinlikte, İstanbul’un farklı mekanlarında performanslar sergileniyor. Festivalde, geleneksel ve çağdaş cazdan füzyon ve deneysel tınılar kadar farklı caz türleri dinlenebilecek. Ayrıca festival daha fazla kişinin cazı tanımasına ve deneyimlemeye katkı sağladığı için Türkiye adına önemli bir kültürel etkinlik olma özelliğine sahip.


İşte bu yılki İKSV Caz Festival tarihleri ve festivalde yer alacak isimler:



7 Temmuz: Festival Açılış Gecesi, Sanatçı: Takeshi's Cashew, Yer: Avusturya Konsolosluğu

Türkiyenin en köklü festivallerinden İKSV Caz Festivali’nin açılış gecesinde Avusturyalı grup Takeshi’s Cashew yer aldı. Anadolu funk, progresif, krautrock ve Afrobeat’i harmanlayan grup, müzikleri ile dinleyicilere unutulmayacak bir deneyim yaşattı.


8 Temmuz: ‘’The Ritual’’, Sanatçı: Sharon Kovacs / Riff Cohen & Okay Temiz / Mert Demir / Takeshi’s Cashew, Yer: Parkorman


Dünyaca ünlü isimlerle sahne paylaşan ve sıradışı tarzıyla merak uyandıran Kovacs, 8 Temmuz’da eşsiz bir performansa imza attı. Riff Cohen & Okay Temiz’in ‘’The Ritual’’ projesi ise ilk kez dinleyici ile buluştu. Besteci Mert Demir’in de performans sergilediği günde, açılış gecesi konuğu olan progresif jam topluluğu Takeshi’s Cashew yer aldı.




9 Temmuz, Sanatçı: Morcheeba / Alfa Mist / Ekin Beril / Mammal Hands, Yer: Parkorman


İstanbul’un en yeşil mekanlarından biri olan Parkorman’da, birbirinden yetenekli ünlü isimler eşsiz performanslar sergiledi. Özgür melodilerin ve alternatif tarzların bir araya geldiği bu özel gecede; Ekin Beril, Alfa Mist, Mammal Hands ve düşük tempolu trip-hop ile R&B tarzını harmanlayarak müzik üreten Morcheeba yer aldı.




14 Temmuz: Sanatçılar: Youn Sun Nah / Deniz Taşar, Yer: Robert Kolej Konak Teras


Seul’deki müzik geçmişini Paris’teki eğitimiyle tamamlayan Youn Sun Nah, İstanbul’un en köklü okullarından biri olan Robert Koleji’nde caz severler ile buluşuyor. Pop, rock ve caza farklı bir perspektifle bakan Youn Sun Nah, duru vokaliyle dikkatleri üzerine çekiyor. Youn Sun Nah’ın performansından önce ise bizleri Robert Koleji mezunu Deniz Taşar karşılayacak.




16 Temmuz: Caz Vapuru, Sanatçılar: Brassist / Flapper Swing / Swing’it, Yer: Kabataş İskelesi


Caz Vapuru, tüm canlılığı ile bu yıl 16 Temmuz gününü bekliyor. Saat 11.00’de başlayacak olan etkinlikte Swing’it, Falpper Swing ve Brassit grupları yer alacak. Kabataş İskelesi’nde başlayan, Boğaz gezintisi sonrası tekrar Kabataş’a geri dönecek olan vapurda eşsiz deneyimi yaşamak, hafta sonu etkinliği için mükemmel bir tercih.




17 Temmuz: Sanatçılar: Fatoumata Diawara, Yer: The Marmara Esma Sultan Yalısı


Toplumsal sorunlara değinen eserleri ve artistik vizyonu ile dikkat çeken Fatoumata Diwara, 30. İstanbul Caz Festivali’ne renk katmaya geliyor. Eserlerini Bambaraca dili ile seslendiren sanatçının canlı dünyasını keşfetmek için The Marmara Esma Sultan Yalısı’ndaki konserine bilet alabilirsiniz.




18 Temmuz: Sanatçılar: Elif Sanchez / Lizz Wright, Yer: Sultan Park Swissotel The Bosphorus


Caz, folk ve Americana türlerini harmanlayan Lizz Wright ile caz, flamenko ve Latin müzik türlerini bir araya getiren Elif Sanchez aynı günde sahne alacak. Duygulu tınılara ortak olmak için Boğaz’ın eşsiz manzarasıyla birlikte gerçekleşecek olan bu etkinliğe katılabilirsiniz.




19 Temmuz: Festivalin 30. Yılında İstanbul Cazının Üç Kuşağı, Sanatçılar: İpek Göztepe Quintet, Selen Gülün Blue Band, İmer Demirer Trio Feat. Ali Perret, Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu 


İstanbul Caz Festivali 30. yılına yakışır bir performansla bu yılki festivalin son konserini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Farklı üç kuşaktan müzisyenin sahne alacağı günde; İpek Göztepe ve ekibi, Selen Gülün Blue Band ve İmer Demirer Tiro yer alacak. Gecenin sonunda festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibine takdim edilecek.

 

Ücretsiz Etkinlikler




İstanbul Caz Festivali bu yıl da birbirinden güzel mekânlarda halka açık konserlere imza atıyor. Tüm İstanbullulara cazın etkileyici tınılarını dinletebilmeyi amaç edinen festival, şehrin farklı noktalarında düzenlenecek. İlki 9 Temmuz’da gerçekleşen ücretsiz konserlerin sonuncusu 16 Temmuz’da Şişli Habitat Parkı’nda yer alacak.


Ücretsiz konserlerin tarihleri ise şu şekilde:


9 Temmuz: Parklarda Caz Beylikdüzü, Sanatçılar: Eggmann Quartet / Esra Gürçay Ft. Peter Shalamow / Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Orkestrasi / Takeshi’s Cashew, Yer: Beylikdüzü Yaşam Vadisi


10 Temmuz: Parklarda Caz Küçükçekmece, Sanatçılar: Sra Gürçay Ft. Peter Shalamow / Projektiles / Takeshi’s Cashew, Yer: Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro


16 Temmuz: Parklarda Caz Şişli, Sanatçılar: Rüzgar Yıldırım Band / Zonda 4 / Keskin Band / Swing’it, Yer: Şişli Habitat Parkı


12 - 13 Temmuz: Renk Renk Caz Atölyeleri, Atölye Yürütücüsü: Uğur Kaya, Yer: İKSV Alt Kat


Ücretsiz konserlere ek olarak İKSV binasında çocuklara özel ücretsiz atölyeler düzenlenmekte. 6-8 ve 9-12 yaş grubuna özel olarak gerçekleşen atölyeler Uğur Kaya’nın yürütücülüğü ile gerçekleşiyor. Atölyelere katılım için rezervasyon formunun doldurulması önerilmektedir.


Kaynakça:

www.caz.iksv.org/tr


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.