TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

INTEGRA Metal Asma Tavan Sistemleri Neden Tercih Edilmeli?

INTEGRA Metal Asma Tavan Sistemleri Neden Tercih Edilmeli?
01/09/2022
Aspen

Galataport, Tanju Özelgin Studio & Norm Architects Mimarlık / Beyoğlu, İstanbul


Asma tavan sistemleri, binaların tasarımı için oldukça önemli bir tamamlayıcıdır. İç mekânın daha ferah algılanması veya akustik olarak daha verimli iç koşullar sağlanması için asma tavan sistemlerinden uygun olan seçeneği tercih etmek projeler açısından oldukça önemlidir. “INTEGRA Metal Asma Tavan Sistemleri’’ sayısız projenin işlevsel çözümlerine katkı sunmuş ve sahip olduğu inovatif tasarımla kullanıldığı projelere değer katmıştır. ASPEN’in, sahip olduğu geniş ürün yelpazesi üzerinden iç mekân çözümlerinde asma tavanın sağladığı avantajları bu yazımızda beraber inceleyelim.


Trendyol Kampus, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık / Maslak, İstanbul

INTEGRA Metal Asma Tavan Sistemleri; tavanları alçak ve monoton görünümünden uzaklaştırır ve bunun yanı sıra birçok avantaj sağlayan çözümler sunar. İç mekân algısına farklılık katar. Projeye özel detaylar ile yalıtıma katkı sağlayan INTEGRA Metal Asma Tavan Sistemleri, enerji tasarrufuna da yardımcı olur. Farklı malzemelerden üretilen asma tavanlar; iç mekân boşluğunda yankılanma süresini kontrol ederek akustik konfor ve ses yalıtımına mimari çözümler sağlar.


Yeşilyurt AVM, Öncüoğlu Mimarlık Şehircilik / Atakum, Samsun

Gürültü Kontrolüne Estetik Katmak
INTEGRA Metal Asma Tavan Sistemleri’nden “Plank” ve “Tile” serisi iç mekân tavan çözümlerinde hafif bir metal bölme desteği sağlar. Bu serilerin estetik ve modern olmasının yanında kurulumu da kolaydır. Kullanıcıya açık alanlarda gürültü kontrolünü sağlayan tavan sistemleri, iç mekân tasarımında birçok ek avantaj sunar. INTEGRA asma tavan sistemleri ile LUMUNER aydınlatma armatürleri kolay entegre edilebilir ve göz alıcı bir bütünlük kurulmasına katkı sağlayabilir. INTEGRA Plank ve INTEGRA Tile sistemlerinin farklı genişlikteki tavan profillerin dinamik kombinasyonu ile projede sofistike bir iç mekân algısı yaratılabilir.


R.o.c Mondriaan, Ibelings van Tilburg Architecten / Lahey, Hollanda

Bina Yükünü Hafifletir
Asma tavan sistemlerinin teknik tesisatı gizlemekte etkili ve çokça tercih edilen bir yöntem olmasının diğer sebebi de hafif olmasıdır. Bina yükünü etkilemeden dekoratif şekilde çözüm sunması inşaat mühendislerinin de işlerini kolaylaştıran bir seçenektir. INTEGRA Metal Asma Tavan ürünlerinden “Open Cell’’ serisi iç mekân asma tavan çözümleri arasındadır. Kare veya dikdörtgen form elde etmek için geliştirilen ürün; alüminyum ham maddeli olduğundan dayanımı da yüksektir. Tercihe bağlı olarak hücrelerin ebatları değiştirilebilir ve iç mekânda istenilen algı rahatlıkla oluşturulabilir.


Digital Valley / Amsterdam, Hollanda

Sürdürülebilir Çözüm Sağlar
Sürdürülebilir çözümlerin hayatın her alanında yer alması kaçınılmaz hale gelmiştir. Değişen iklim koşulları nedeni ile yapı sektörünün de üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir. Bu anlamda geliştirilen yenilikçi ve iklim dostu ürünlerden biri de ‘’INTEGRA İklimli Tavanlar’’dır. INTEGRA Metal Asma Tavan Sistemleri’nin en yenilikçi ürünlerinden biri olan İklimli Tavanlar; kendinden ısıtmalı ve soğutmalı özelliktedir. Özel olarak geliştirilen asma tavan sisteminde, ısı taşıma işlemi bakır borulama sistemi ile sağlanmaktadır. Bu sistem, aydınlatma ve sprink (yangın söndürme sistemi) gibi tavan araçları ile kullanıma uygundur.

‘’ASPEN’’ olarak yenilikçi, modern ve kaliteli ürünleri bünyemizde bulunduruyor ve büyük projelerde tercih edilen bir marka olmaya devam ediyoruz. Asma tavan sistemleri hakkında kısa ve bilgilendirici bilgiler sunduğumuz yazımıza ek, yenilikçi yapı malzemeleri hakkındaki yayınlarımıza erişmek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynakça:


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.