TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Geleceğin Yapım Sistemi; 3D Yazıcılar ile İnşa Edilen Yapılar

Geleceğin Yapım Sistemi; 3D Yazıcılar ile İnşa Edilen Yapılar
31/03/2023
ASPEN


ICON, BIG ve Marfa tarafından gerçekleştirilecek otel projesi / Görsel archdaily.com adresinden alıntılandı.


3D baskılar son yıllarda, özellikle de inşaat sektöründe büyük bir devrim yarattı. Geleceğin yapım sistemi olan 3D yazıcılar ile inşa edilmiş yapılar, birçok avantajı beraberinde getiriyor. İç mekan çözümlerinde daha esnek tasarım alternatifleri sunuyor ve onunla inşa edilen yapıların iç mekan tasarımında daha hızlı sonuç alınabiliyor. Bu hafta, 3D baskı teknolojisinin avantajlarını listeledik.


İnşaat sektöründe yeni kullanılmaya başlayan 3D baskı teknolojisi, üç boyutlu yazıcılar ve bilgisayar destekli tasarım (CAD) aracılığıyla üretim sunan yenilikçi sistemlerdir. 3D teknolojisi ile son yıllarda inşaat mühendisleri, mimarlar ve iç mekan tasarımcıları üç boyutlu modeller üretmektedir. Ortaya çıkan ürünler bilgisayar destekli olduğu için daha gerçekçidir ve daha detaylı tasarım sonuçları vermektedir. Bu nedenle, 3D baskılı yapıların gelecekte daha sık göreceğimiz öngörülebilir.



Dünyanın ilk 3D baskılı film stüdyosu / Görsel arcdaily.com adresinden alıntılanmıştır. ©Paris Tsitsos



Dünyanın ilk 3D baskılı film stüdyosu / Görsel arcdaily.com adresinden alıntılanmıştır. © Paris Tsitsos


Daha Detaylı ve Gerçekçi Yapılar Ortaya Çıkar
3D baskı teknolojisi tasarımcılara daha detaylı ve gerçekçi ürünler ortaya çıkarma fırsatı sunar. 3D teknolojisi, manuel üretimlerdeki insan hatası oranını ortadan kaldıran bir sistemdir. İç mekan tasarımında tasarımcıya daha geniş hayal gücü imkanı sağladığı için tasarımcılar, müşterilerinin beklentilerini daha iyi karşılamaktadır. Bunun en iyi örneklerinden biri, yakın zamanda üretilen dünyanın ilk 3D baskılı stüdyosudur. Bu projeye LED sistemleri de entegre edildiği için ilgi çeken bir iç mekan ortaya çıkmıştır.


ICAN, BIG ve Lennar tarafından geliştirilen "The Genesis Collection at Wolf Ranch" projesi / Görsel archdaily.com adresinden alıntılandı.



ICAN, BIG ve Lennar tarafından geliştirilen "The Genesis Collection at Wolf Ranch" projesi, 3D basım görseli / Görsel archdaily.com adresinden alıntılandı.


Zamandan Tasarruf Sağlar
3D baskı teknolojisi yardımıyla iç mekan tasarımcıları daha esnek çalışma imkanına sahiptir. Örneğin, tasarımcı, tasarımını değiştirmek istediğinde oluşturduğu 3D modeli düzenleyebilir ve hızlı bir şekilde model üzerinde değişiklik yapabilir. Böylelikle zamandan ve maliyetten tasarruf sağlanabilir. Bu sayede, özellikle de kısıtlı zamana sahip projelerde, projenin zamanında bitmesi kolaylaşacaktır.

Amerika’nın Georgetown şehrinde gerçekleştirilen proje zaman tasarrufu konusunda güzel bir örnektir. 100 tane konutun inşaatının yapıldığı projede, bir evin tamamlanma süresi 5-7 gün olarak belirtilmiştir. Bu süre, geleneksel yöntemle inşa edilen ve yaklaşık 16 hafta süren konutlara göre oldukça kısa bir süredir.


ICON, BIG ve Marfa tarafından gerçekleştirilecek otel projesi, iç mekan görseli / Görsel archdaily.com adresinden alıntılandı.


Kişiselleştirme İmkanı Sunar
3D teknolojisi sayesinde tasarımlarda kişiselleştirme daha kolay hale gelebilir. Müşterilerin talepleri doğrultusunda yapının tasarım ve uygulama detayları geleneksel yöntemdeki işleyişe göre daha kolay şekilde revize edilebilir. Değiştirilmesi istenilen alanlarda 3D modelde yapılan değişiklik yeterli olacaktır. Çünkü işin geri kalan kısmı 3D yazıcıya kalacaktır. Böylelikle müşteri memnuniyeti en üst seviyeye taşınabilir.

Özgün tasarım ve kaliteli ürün çeşitliliği değerlerimizi koruyarak üretimimize hız kesmeden devam ediyoruz. Asma tavan (ahşap/metal), bölme duvar, yükseltilmiş döşeme ve LED aydınlatma ürünlerimiz ile yapıların tasarımına ASPEN değeri kazandırıyoruz. Her hafta yeni içeriklerimiz ile ilham veren konulara değiniyoruz. Tasarım odaklı diğer yazılarımıza erişebilmek, geniş ürün gamımızı keşfetmek ve yer aldığımız projeleri incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynakça:

www.archdaily.com

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.