TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Dünyanın En İlginç Şehirleri

Dünyanın En İlginç Şehirleri
09/02/2023
ASPEN

Doğadan teknolojiye, modadan tarihe, yemekten sanata birçok şehir kendine has özelliklere sahiptir ve keşfedilmeyi beklemektedir. Her bir şehir sahip olduğu özellik ve farklılık ile ziyaretçilerine ilham kaynağı olur. Bu hafta, bizler de dünyanın farklı noktalarından projelere dahil olan bir firma olarak, ‘'Dünyanın En İlginç Şehirleri'’ni sizler için derliyoruz.


Seyahat etmeyi düşünebileceğiniz 10 farklı şehri sizler için sıraladık.


Centuripe, İtalya / Görsel solventarchive.com adresinden alıntılanmıştır.

1- Centuripe, İtalya


Centuripe kasabası İtalya’nın Sicilya Bölgesinde konumlanmaktadır. Ekonomisi tarıma dayanan şehrin kuşbakışı görüntüsü  ilginç bir detaya sahiptir. Bu detay şehrin son zamanlarda dikkatleri üzerine çekilmesini sağlamıştır. Gökyüzünden bakıldığında şehir bir insanı anımsatmaktadır. 



2- Tokyo, Japonya

Tokyo, dünyanın en büyük metropollerinden biri olup teknolojik ilerleme, moda, yeme-içme ve eğlence alanları ile ünlü bir şehirdir. Kalabalık nüfusa sahip şehrin en etkili kent simgesi Shibuya Geçiti’dir. Dünyanın en işlek geçiti olan alanda aynı anda 3.000 kişi karşıdan karşıya geçmektedir. Ayrıca, Shinto ve Budist tapınakları, parklar, müzeler ve pazar yerleri gibi turistik yerler Tokyo’nun ilgi çeken alanlarıdır.


3- Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai sahip olduğu göz alıcı gökdelenleri ile mimari tasarımın sınırlarını sürekli zorlayn bir şehirdir. Dünyanın en yüksek binası olan ikonik Burj Khalifa'dan Burj Al Arab'ın benzersiz tasarımına kadar şehirde mimarinin sınırsız potansiyelinin gerçek bir kanıtı olan yapılar mevcuttur. En çok bilinen yapılardan olan Burj Khalifa ve Burj Al Arab’dan sonra, modern tasarımıyla dikkat çeken diğer yapılar Dubai Çeşmesi ve Dubai Alışveriş Merkezi’dir.


4- Singapur

Yeşil yaşımı destekleyen ve sürdürülebilir bina uygulamaları ile önde gelen Singapur, yeşil bina hareketinin temsilcisi olan bir şehirdir. Marina Bay Sands, Gardens by the Bay ve Learning Hub gibi binalar, şehrin sürdürülebilir tasarım ve çevre dostu uygulamalara örnek olan yapılardan birkaçıdır.


5- Pekin, Çin

Pekin, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehirdir. Bu zenginlik mimarisine de yansımaktadır. Şehrin ikonik yapıları arasında yer alan Çin Seddi’nden UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Yasak Şehir’e, simge yapı Ulusal Sahne Sanatları Merkezi'nden Cennet Tapınağı’na kadar şehirde geleneksel ve kültürel mimariye ilgi duyanların mutlaka ziyaret etmesi gereken mekanlar yer almaktadır.



6- Sidney, Avustralya

Avustralya, Dünyanın en büyük adası olup en küçük kıtasıdır. Avustralya’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Sidney’de ise, 20. yüzyılın en ilginç yapılarından biri olan Sidney Opera Binası bulunmaktadır. Yapı, 2007 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesine alınmıştır.


7- Amsterdam, Hollanda

Amsterdam, kanalları, bisiklet yolları, müzeleri ve hoşgörülü yasalarıyla ünlü bir şehirdir. Amsterdam Kraliyet Sarayı ve Anne Frank Evi gibi şehrin kültürel ve tarihi önemini sergileyen kültürel yapılar yer almaktadır. Her yıl binlerce turisti ağırlayan şehir, mimarisi ve zengin kültürel kalıntıları ile görülmeye değer bir şehirdir.


8- İstanbul, Türkiye

İstanbul, tarihi, kültürel ve turistik açıdan zengin bir şehirdir. Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentliğini yapan; Ayasofya, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı gibi turistik yerlere ev sahipliği yapan bir şehirdir. Ayrıca, iki farklı kıtanın bir şehirde olduğu dünyanın tek şehridir.



9- Havana, Küba

Havana, Küba'nın tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan bir şehirdir. Şehirde renkli arabalar, klasik müzikler, salsa dansları ve lezzetli yemekler ön plana çıkmaktadır. Yıl boyu sıcak iklime sahip olan şehir, İspanyol kültüründen izler taşımaktadır.


10- New York, Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın en büyük limanlarından birinin üzerine kurulu olan şehir, 5 kısımdan oluşmaktadır. Kozmopolit yapısıyla farklı uluslardan insanları bir arada bulunduran şehirde 170 farklı dil konuşulmaktadır ve her üç kişiden biri ABD dışında doğmuştur. Ayrıca, dünyaca ünlü Central Park’a ev sahipliği yapmaktadır.

Sonuç olarak, her şehir sadece ilgi çekici olmakla kalmayıp kendine has özellikleri ile mimari ve inşaat tasarımı olanakları barındırmaktadır. Bu özellikler yeni projeler için benzersiz bir bakış açısı sunmaktadır. Yapı malzeme çözümleri üreten bir firma olarak, sektördeki en son trendlerden ve yeniliklerden haberdar olmanızı sağlıyoruz. Her hafta tasarım, sanat ve teknoloji odaklı içerikler derliyoruz. Diğer yazılarımıza erişmek, geniş ürün gamımıza ve yer aldığımız projeleri incelemek için www.aspen.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.