TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Doğadan İlham Alan Yüzeyler: [SEPIA] Ahşap Asma Tavan ve Duvar Sistemleri

Doğadan İlham Alan Yüzeyler: [SEPIA] Ahşap Asma Tavan ve Duvar Sistemleri
23/03/2023
ASPEN

İş Bankası Kuleleri, Levent, İstanbul / ©Emre Dörter


İç mekânlar özel çözümlere ihtiyaç duyan alanlardır. [SEPIA] Ahşap Asma Tavan ve Duvar Sistemleri doğadan aldığı ilhamla bu özel alanların ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyor. Tasarımcıların hayallerini gerçekleştirmesine olanak tanıyan ürünleri ile özel inovatif tasarım desteği veriyor.

Bu haftaki yazımızda son zamanların trend iç mekân çözümlerinden [SEPIA] Ahşap Asma Tavan ve Duvar Sistemlerine ve özelliklerine değindik.

Medipol Üniversitesi, Kavacık, İstanbul / ©Gürkan Akay

ASPEN, iç mekân çözüm sistemleri alanında alanında lider bir firmadır. Bünyesinde iç mekân kalitesini ve estetiğine katkı sunan çok geniş ürün gamına sahiptir. SEPIA ürün grubu bu geniş ürün grubundan biridir.

SEPIA ürün grubu içerisinde yedi farklı alt ürün grubu yer almaktadır. İç mekân akustiğine katkı sunan ''Grill'', ahşap lataların boşluklu ve sıralı yerleştirildiği ''Lineer'', projeye uygun modüler akustik panel seçeneği sunan ''Akustik Panel'', dekoratif yüzer tavan sistemi ürünlerin bulunduğu ''Ahşap Canopy'', projeye özel üretim imkânı sunan ''Özel Çözümler'', hacim akustiği gereken alanlar için tasarlanmış olan ''Duvar Panel'' ve hücresel görünümlü ''Open Cell''.

Ulusoy Holding, Levent, İstanbul / ©Ali Emrah Bakkaloğlu

Ahşap Asma Tavan Sistemleri
[SEPIA] Ahşap Asma Tavan Sistemleri iç mekân hacim akustiğini optimize eden çözümler sunar. İç mekândaki sesleri yansıtan veya rahatsızlık veren sesleri yutan ses yutucu yüzeyli ürünlerinin yanında dekoratif özellikli yüzen panelleri bünyesinde bulundurmaktadır. Ses yutucu özelliği bulunmayan dekoratif asma tavan sistemleri isteğe bağlı olarak perforasyonlu ve derzli uygulama tercihi ile ses yutucu özellik kazanabilir.

Türsab, Beşiktaş, İstanbul / ©Emre Dörter

Ahşap Duvar Sistemleri
[SEPIA] Ahşap Duvar Sistemleri hacim akustiği sağlayan modüler ürünleri bünyesinde bulundurur. Ahşap dokuya sahip paneller, kullanıldığı mekânı sıcak bir atmosfere çevirir. Özellikle konferans, restoran veya okul gibi sesin öncül olduğu alanlarda etkin olarak kullanılmaktadır.

Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Binası, Hendek, Sakarya / ©Emre Dörter

[SEPIA] Ahşap Asma Tavan ve Duvar Sistemlerinin Avantajları
ASPEN tecrübesi ile üretilen SEPIA ürünleri rakiplerine göre birçok avantaja sahiptir.

  • İç mekan dekorasyonunda özel projelere imza atmak isteyenler için esnek ürün tasarımı imkânı sunar. 

  • Sesin etkili şekilde iletilebilmesi ve işitilebilmesi için özel olarak tasarlanmış yüzey çözümlere sahiptir.

  • Ahşabın doğal dokusu iç mekâna gözalıcı estetik algı kazandırır.

  • İç mekânda ısı yalıtımı imkânı sağlar.

  • Uzun ömürlüdür.

  • İnşaat süresini kısaltan kolay kurulum özelliğine sahiptir.

  • Yangın dayanımlıdır.


Özgün tasarım ve kaliteli ürün çeşitliliği değerlerimizi koruyarak üretimimize hız kesmeden devam ediyoruz. Asma tavan (ahşap/metal), bölme duvar, yükseltilmiş döşeme ve LED aydınlatma ürünlerimiz ile yapıların tasarımına ASPEN değeri kazandırıyoruz. Her hafta yeni içeriklerimiz ile ilham veren konulara değiniyoruz. Tasarım odaklı diğer yazılarımıza erişebilmek, geniş ürün gamımızı keşfetmek ve yer aldığımız projeleri incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.