TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Büyük Ölçekli Mekânlarda Aydınlatma Nasıl Sağlanmalıdır?

Büyük Ölçekli Mekânlarda Aydınlatma Nasıl Sağlanmalıdır?
06/04/2023
ASPEN


Aydınlatmalar, iç mekan tasarımların istenilen seviyede mükemmel olabilmesi için kritik rol oynar. Doğru uygulanmış aydınlatma, karanlık ve cansız mekanları canlı ve davetkâr hale dönüştürür. Havalimanı, spor salonları gibi büyük açıklıklı kapalı mekanlarda davetkârlık daha önemlidir ve bu ancak doğru bir aydınlatma tasarımı ile mümkün olabilir. Büyük ölçekli mekanlar gün boyu kullanıldığından iç mekanın eşit şekilde aydınlatılması gerekir. Büyük mekanların kullanım alanı geniş olduğundan aydınlatma homojen olmalıdır. Özenli bir planlama, doğru tasarımcı ve doğru ürün tercihi ile doğru aydınlatılmış iç mekanlar yaratılabilir.



İç mekanda etkili atmosferler yaratabilmek için en uygun aydınlatma sistemi, LED teknolojisi ile çalışan sistemlerdir. Lumuner LED Aydınlatma Sistemleri; iç mekanda kesintisiz aydınlatma sunar, çevre koşullarına karşı üstün dayanıma sahip olup kullanım ömrü uzundur. İç mekan çözüm ürünlerimiz ile dahil olduğumuz Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı projesinde de Lumuner LED Aydınlatma sistemlerimiz tercih edilmiştir. Büyük ölçekli mekanlarda, aydınlatmanın nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda etkili bir örnek niteliğindedir.


Moskova, Rusya’da konumlanan havalimanı projesinde; Lumuner LED Aydınlatma Sistemlerimizden Custom Design ve Integra Metal Asma Tavan ve Duvar Sistemlerimizden Clip-in Heavy Duty kullanılmıştır. Kapsamlı bir planlama sonucunda tamamlanan projede doğru ürün seçimi kritik öneme sahip olmuştur. Aydınlatma tercih sürecinde; kullanılan aydınlatmaların türüne, gerekli ışık sayısına, ışık kaynaklarının yerleşim planına ve güç gereksinimleri gibi konulara dikkat edilmiştir. Böylelikle, havalimanında karanlık bir köşe kalmamış ve homojen şekilde aydınlatılmış bir iç mekan yaratılmıştır.


Büyük mekanlarda LED aydınlatma sistemlerinin tercih edilmesinin bir diğer önemli sebebi de global iklim krizi gerçeğidir. Günümüzde aydınlatma için harcanan enerji seviyesi çok yüksektir ve bu durum iklim krizini daha da tetiklemektedir. Bu nedenle, büyük hacimli iç mekanlarda enerji tasarrufu sağlayan LED aydınlatmalar tercih edilmelidir.


Enerji verimliliğine önem veren bir firma olarak, Lumuner aydınlatma sistemlerimizde LED teknolojisini kullanıyoruz. LED teknolojisi, akkor lambalara göre yüzde 80 enerji verimli olup küresel ısınmaya sebep olan sera gazı salınım oranı düşürmektedir. Bu nedenle gün boyu insan trafiğinin yoğun olduğu metro, hastane veya havaalanı gibi büyük mekanlarda LED aydınlatmalar tercih edilmelidir. Böylelikle daha az enerji tüketimi gerçekleşir ve çevreye duyarlı aydınlatma sağlanabilir. Ayrıca, enerji tasarruflu bir teknoloji olduğu için kullanım ömrü boyunca aydınlatma maliyeti minimize edilecektir.


Büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesinde; mimarlar, inşaat şirketleri ve yapı malzemeleri uygulayıcı profesyonelleri ile yakın işbirliği içinde çalışan bir firmayız. Danışmadan proje teslimine kadar her adımda memnuniyet sağlayan güvenilir ürünlerimiz, her koşulda destek sunan müşteri destek hizmetlerimiz ile üstün kalitede ürünler sunmaya devam ediyoruz. Diğer projelerimizi incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.