TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Bolidt İnovasyon Merkezi

Bolidt İnovasyon Merkezi
13/10/2022
Aspen


İnovasyon merkezi; teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığı, yenilikçi çözümlerin geliştirildiği alanlardır. Geliştirilen yenilik çalışmaları, teknoloji ve bilim konularında topluma katkı sağlar, doğa ve insan hayatını kolaylaştıran çözümler sunar. Bu haftaki blog yazımızda Hollanda’da yer alan aynı zamanda referans projemiz olan “Bolidt İnovasyon Merkezi’ni” inceleyeceğiz. Güvenlik, hijyen, veri, tarım, sürdürülebilirlik ve enerji alanlarında inovatif gelişmelerin gerçekleştiği projenin mimari tasarım detaylarına göz atacağız.




Bolidt İnovasyon Merkezi Hakkında

Bolidt, inşaat alanında döşeme sistemleri üretimini sağlayan Hollanda merkezli bir şirkettir. Şirketin 2019 yılında tamamlanan projesi bir yeniliğe imza attı ve ürünlerini farklı bir yöntemle tanıtma yoluna gitti. Ürünlerinin nasıl üretildiğini yenilikçi bir yolla ziyaretçilerine deneyimletme fikrini geliştirdi. Şirket çalışanlarının ve ziyaretçilerin interaktif bir katılımla mekânı deneyimlediği, kimyasal üretim süreçlerini ve Bolidt’in yer aldığı referans projelerini yeni bir yolla keşfedebildiği bir projeye imza attı.




Tasarımı ve Özellikleri

İnovatif deneyimleme merkezi projesinin tasarımı Luchinger Architects’e ait ve proje toplam 10.000 m² alana sahip. Bolidt İnovasyon Merkezi projesinin tasarım ekibi projeyi ‘’canlı bir laboratuvar’’ olarak tanımlıyor. Proje, kimya çalışmalarına odaklanan bir alan. Projede tasarım ekibi birçok yenilikçi çözümler geliştirdi ve bu yenilikçi projede yenilikçi ürünleri bünyesinde bulunduran ASPEN’ in ürünleri tercih edilerek proje konseptinde uyum sağlandı. Projenin baş tasarımcısı Niels de Jong süreci şu şekilde tanımlıyor: ‘’İş birliği bile tam bir kimyaydı, bu proje için her şey bir araya geldi.’’




Projede kimyasal laboratuvar alanları opak duvarlardan sıyrılıp, ziyaretçilerin de dahil olabileceği açık kaynak kütüphaneye dönüştürülmüştür. Büyük bir deneyimleme merkezi halini alan yapıda ziyaretçilere yol gösterici olması için ortak semboller belirlenmiştir. Bu sayede ziyaretçilere yol gösterici olacak rotalar oluşturulmuştur. ASPEN, Bolidt İnovasyon Merkezi’nde ‘’Integra Expanded Hook-on Koridor Sistemi’’ ile yer almıştır. Bu sistem, farklı tasarım yapısına sahip iç mekâna kusursuz şekilde uyum sağlamıştır.




Integra Expanded Hook-on Koridor Sistemi, şirket çalışanları ile ziyaretçilerin bir arada bulunduğu iç mekânın zemininde kullanılan renk yönergesini daha iyi algılanabilmesine katkı sağlamıştır. Farklı ölçülerde üretilebilen paneller, aydınlatma kanalları ile mükemmel uyum sağlamıştır. Panel üzerinde aydınlatma kanalları açılabilir olması iç mekânın daha etkili şekilde aydınlatılmasını sağlamış, projenin renk konseptinin daha kolay algılanmasına olanak sunmuştur. Farklı renklerde üretilebilen ASPEN’e ait panellerden bu proje için siyah renk tercih edilmiştir. Siyah renk, iç mekâna derinlik katmış ve projede grafik konseptinin öne çıkmasını akılcı bir yöntemle sağlamıştır.


Teknoloji ve tasarım odaklı gelişmeleri yakından takip ederek bu konuları ürünlerine en iyi şekilde entegre eden ASPEN, güncel ve ilgi çekici içeriğe sahip yazılarına devam ediyor! Diğer yazılarımızı takip etmek ve geniş ürün gamına sahip olduğumuz inovatif tasarım üretimlerimizi yakından incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


Kaynakça:

aspen.com.tr

bolidt.com

kossmanndejong.nl


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.