TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

AYDINLATMA İLE AKUSTİĞİN BİRLEŞTİĞİ ÜRÜN; OLOF

AYDINLATMA İLE AKUSTİĞİN BİRLEŞTİĞİ ÜRÜN; OLOF
01/11/2021

Akustik ses yalıtımlı bina ve yaşam alanlarının gürültünün izole edilmesi ile sağladığı konforlu çevre, günümüzde iş ve sosyal yaşamımız için önemli bir unsur haline gelmiştir.

LUMUNER olarak ürün gamımıza eklediğimiz; LED aydınlatma ve Akustiğin modern birleşimi olan OLOF armatürü, hem ortamdaki istenmeyen ses ve gürültüyü engelleyerek kullanıcıya daha konforlu bir çalışma ve yaşam alanı sağlar, hem de LED aydınlatma özelliği ile bulunduğu mekanın aydınlatılmasını ilave bir aydınlatma armatürüne gerek kalmadan şık ve optimum şekilde gerçekleştirir. Projede akustik aydınlatma kullanılması düşünülen tüm alanlar, profesyonel aydınlatma hesapları yapılarak ortam için gereken ışık ve ses değerlerine göre hesaplanır.

Akustik armatür gövdesindeki geniş hacimli perfore yüzeyi ve akustik malzemesiyle çevresinde oluşan gereksiz ses dalgalarını yüzeyinde toplar. Ayrıca gövdesine entegre olan direkt ve endirekt aydınlatma ile görsel estetik sunar. LED aydınlatma teknolojisi ve akustik ses yalıtımı gibi geniş özellikleriyle sakin ve aydınlık mekanlar yaratır.

OLOF LED ARMATÜR

Asma tavan sistemlerine entegre ya da üzerindeki tijler yardımı ile bağımsız olarak asılabilen, aynı zamanda ürün yüzeyindeki perfore delikleri ve içerisindeki akustik keçe sayesinde bulunduğu ortamda akustik performans sağlayan bir üründür.


FARKLI AKUSTİK PERFORMANS DEĞERLERİ

Akustik Rapor, Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik kapsamında istenen bir belgedir. Akustik Raporda, öncelikle projedeki yapı elemanlarının yönetmeliğe göre asgari olarak sağlaması gereken akustik performans değerleri saptanır. Sınır değerlerin saptanmasını takiben, verilen projedeki yapı elemanlarının sağlayacağı akustik performans değerleri analiz edilir. Olof, konferans salonundan ofis binasına, istenilen her projeye uygun, farklı akustik performans değerlerde üretilmektedir.

FARKLI BOYLARDA ÜRETİM SEÇENEKLERİ

Mekanın ihtiyacına bağlı olarak; 80cm, 100cm ve 120cm çapında üretilebilmektedir.

DİREKT VE ENDİREKT AYDINLATMA

Armatür; direkt aydınlatmanın yanında isteğe bağlı olarak dolaylı aydınlatma sağlayacak şekilde üretilebilmektedir, böylece bulunduğu mekana estetik bir görünüm sağlamaktadır.

FARKLI MONTAJ SEÇENEKLERİ

Armatür sıva üzeri direkt montaj ya da üzerinde bulunan ayarlı çelik teller yardımı ile istenilen şekilde montaj olabilir.  Asma tavan sistemlerine entegre ya da bağımsız olarak asılabilir.

FARKLI GÖVDE VE PERFORASYON RENGİ SEÇENEKLERİ

İstenilen RAL koduna göre gövde ve perfore yüzey boyanabilir, böylece farklı ve şık kombinasyonlar elde edilebilir.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.