TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

2023 İçin Yılbaşı Ağacı Tasarım Fikirleri

2023 İçin Yılbaşı Ağacı Tasarım Fikirleri
15/12/2022
ASPEN

2023 yılına sayılı günler kala yeni yıl heyecanı; evleri, ofisleri, eğitim mekanlarını, alışveriş merkezlerini ve diğer tüm yapıları sarmaya başladı. Bu hafta sizler için sıradanlaşmış geleneksel yılbaşı süslemelerinden farklı yaratıcı ağaç fikirleri arayışına çözümler sunuyoruz. Yeni yıl dekorasyon konseptinin en önemli sembolü olan yılbaşı ağaçlarına ve yaratıcı örneklerine göz atıyoruz!



ASPEN tarafından 2004 yılında kurulan lamine parke üreticisi olan DENDRO, 2023 yılı için özel yılbaşı ağacı tasarladı. Genel Merkez Ofisimizde yer alan tasarım ağaç, doğal parkelerden üretildi. Özel olarak boyutlandırılan lamine parke parçaları, üst üste bir araya gelerek dinamik bir yapı sergiliyor ve yeni yılın heyecanını selamlıyor.


Kafes Ağaç

Yaratıcılıkları ile ünlü olan ajans; OuterEdit, Singapur’daki bir alışveriş merkezine yılbaşı ağacı tasarladı. Sarının tonları kullanılarak inşa edilen bu yılbaşı ağacı on katmandan oluşmakta ve 13 metre yüksekliğindedir. Metal kafesler kullanılarak yapılan ağaç, ünlü mimar Philip Johnson tarafından tasarlanan Millenia Walk’tan esinlenilerek icra edilmiştir.




 LEGO’dan Yılbaşı Ağacı

Tamamı LEGO’dan inşa edilmiş, dünyanın en büyük LEGO yılbaşı ağacı Londra’nın merkezindeki Kings Cross St Pancras Uluslararası İstasyonunda inşa edildi. 10 metre yüksekliğindeki yılbaşı ağacının tamamı LEGO parçaları ile tamamlandı. Toplamda 600.000 LEGO tuğla parçası kullanılarak tamamlanan ağacın süslemeleri yerel okul öğrencileri tarafından yapıldı. Toplamda 1200 adet yılbaşı topu, devasa yükseklikteki ve yaratıcı LEGO parçaları yılbaşı ağacını süslüyor.


Şeffaf Bir Yılbaşı Ağacı

Klasik yılbaşı ağaçlarından oldukça farklı olan ‘’Cam Ağaç’’ Londra’nın ünlü gökdeleni Shard’da konumlanıyor. İngiliz tasarımcı Lee Broom’un eseri olan ağacın tamamı el yapımı olan 245 adet üfleme sarkıt camdan oluşturuldu. Şeffaf yılbaşını oluşturan cam lambalar, tavandan sarkıtılarak havada asılı tutuluyor. Çağdaş bir çalışma olan şeffaf yılbaşı ağacı, oldukça ilham verici.


Sürdürülebilir Yılbaşı Ağacı

Dünyaca ünlü çiçekçi markası McQueens Flowers, çürümeye yüz tutmuş çiçeklerle yılbaşı ağacı tasarladı. Dramatik çürüme olarak tanımladıkları çeşitli aşamalardan çiçeklerin kullanıldığı ağaç, sürdürülebilir fikir temelli. Biyolojik olarak parçalanabilen çiçekler, toprağa karışmadan önce yılbaşı ağacı olarak kullanılabilir ve böylelikle sentetik olarak üretilmiş yapay ağaçların satın alınmasına engel olunabilir.

Teknoloji ve tasarım odaklı gelişmeleri yakından takip ederek bu konuları ürünlerine en iyi şekilde entegre eden ASPEN, güncel ve ilgi çekici içeriğe sahip yazılarına devam ediyor! Yılbaşı heyecanını temsil eden yaratıcı yılbaşı ağaçlarına değindiğimiz yazımıza ek, diğer ilgi çekici yazılarımızı takip etmek ve geniş ürün gamına sahip olduğumuz inovatif tasarımlı ürünlerimizi yakından incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynakça:

wired.com

designboom.com

outeredit.com


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.