TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

YENİ NESİL OFİS TRENDLERİNE BAKIŞ: TRENDYOL CAMPUS

YENİ NESİL OFİS TRENDLERİNE BAKIŞ: TRENDYOL CAMPUS
28/01/2022


Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol, çalışma hayatına Maslak Spine Tower’ın en alt kısmında mini bir alışveriş merkezi olarak tasarlanmış alanda, Trendyol Campus adlı ofisiyle devam ediyor. Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık imzasıyla hayata geçirilen ofis, yeni nesil trendleri de bünyesine katarak çalışanlarına konforlu bir iş hayatı vadediyor.

Yenilikçi yaklaşımlar, ofis düzenlerinde çalışanların dikkatini dağıtmadan performans artışını sağlamaya yönelik tasarımları barındırıyor. Günümüzün çoğunu işyerinde geçirdiğimizden, çalışma koşulları ve bizlere sağlanan konfor ögeleri artık büyük önem taşıyor. Bu esnada şirket politikası, kurumsal kimlik ve markanın kendini ifade ediş yöntemi de tasarım hayata geçirilirken göz önünde bulundurulması gereken önemli maddelerden biri oluyor.



Trendyol, genç ve dinamik ekiplerden oluşan yüzlerce çalışanı arasında şeffaflık politikasına ve güçlü iletişime önem veren bir oluşum.

Ofisin tasarımcıları projeyi hayata geçirirken yöneticiler için özel odalar tasarlamak yerine, tüm ekiplerin iç içe çalışabildiği büyük ölçekli açık çalışma alanları yaratmışlar. 5 katlı büyük bir alana yayılan ofisin sirkülasyonunu en efektif şekilde çözmenin yolunun, tüm çalışma alanlarını birbirine rampa ile bağlamaktan geçtiğine karar veren proje mimarları, bu rampayı yapının omurgası olarak gördüklerini belirtiyorlar.




Çalışan sayısının çokluğu ve gökdelen girişindeki insan yoğunluğu düşünülerek binanın cephesinde açılan bir boşluk ile Trendyol Campus’e özel bir giriş tasarlanmıştır. Girişin peyzaj düzenlemesi ve ofise yapılan yönlendirmeler, Trendyol’u yansıtacak şekilde değerlendirilmiş.

Yeni nesil ofis trendlerinde çalışanlar, dinlenmek veya sosyalleşmek için tek bir alanda kalmak zorunda değil. Çalışanlarına farklı fonksiyonlar ve konseptlerde zaman geçirilecek sosyal alan alternatifleri sunan Trendyol Campus’te asma katlardan oluşan birbirinden bağımsız pek çok alan mevcut. Bireysel görüşmelerinizi gerçekleştirebileceğiniz bu alanlara, çalışmanızı sürdürmek veya kısa toplantılarınızı organize etmek için de geçiş yapabilirsiniz.



Şirketlerin çalışanlarının performansını artırmaya yönelik konfor vaatlerinden biri de spor salonları. Trendyol Campus’ün en alt katında yemekhane ve konferans salonlarıyla birlikte bulunan spor salonları, çalışanların iş çıkışı veya öğle aralarında aktivitelerini rahatlıkla gerçekleştirebilmeleri için tasarlanmış.



 Spor salonları ile aynı katta bulunan eğitim ve konferans alanlarının merdiven basamaklarına minderler konularak dinamik bir sinema salonu çağrışımı da yaratılmış. Trendyol Campus içindeki tüm bu alanların hepsi birbirine entegre ve amaca yönelik dönüşebilir şekilde tasarlanmış.



 Çalışma hayatında ofis içi düzenlemeler kadar önemli başka bir unsur da ofis mobilyalarının ergonomisi. Burada kullanılan masalar, ofisin genel havasına uygun şekilde her an farklı bir forma ve çalışma stiline ayak uyduracak şekilde düşünülmüş. Çalışan sayısının artışına göre esneklik gösterebilecek dizaynda tercihler yapmaya özen gösteren mimarların seçimi bu projede Cumulus adını verdikleri çalışma üniteleri. Ayrıca, kısa süreli ortak çalışmalar için bir araya gelmesi gereken çalışanlar masadaki ekibe rahatlıkla dahil olabiliyor. Çalışan sayısında artış olduğunda sorun teşkil edebilecek masa ayağı gibi fiziksel engeller olmamasına özellikle özen gösterilmiş.




Şirketin teknoloji departmanının gereksinimleri düşünüldüğünde, onların çalışma sistemlerine göre farklı bir oturma düzeni ayarlanmış. U şeklinde bir oturma düzeninde, 8-10 kişilik gruplar halinde çalışan ekiplerin her birine özel raylı yazılabilir yüzey sistemleri ve kısa toplanma alanları kurgulanmış.




Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın kurumsal kimlik alanında yarattığı eşsiz projelerine bir yenisi olarak eklediği Trendyol Campus projesi bir yılda tamamlanmış olup, bu projede ASPEN’e ait Integra Expanded Hook-on, Lineer Baffle Sistem B, Plank Hook-on Koridor ve Lumuner Metal Baffle LED ile Box Line ürünleri tercih edilmiştir.

 

Kaynakça:

https://webrazzi.com/2021/05/22/trendyol-un-yeni-ofisi-trendyol-campus-e-yakindan-bakis/

https://ecarch.com/works/trendyol-campus/

https://www.arkiv.com.tr/proje/trendyol-kampus-ofis/11689

https://www.vbenzeri.com/ic-mekan/trendyol-campus-erginoglu-calislar

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.