TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

UIA Dünya Mimarlar Kongresi 2023: Mimarlıkta Geleceğe Yolculuk

UIA Dünya Mimarlar Kongresi 2023: Mimarlıkta Geleceğe Yolculuk
07/07/2023
ASPEN


Dünya Mimarlar Kongresi 2023 (UIA), dünya çapında prestijli bir etkinlik olarak mimarlık profesyonellerini bir araya getiriyor. Bu heyecan verici kongre, küresel mimarlık topluluğunun en güncel konularını ele alarak fikir paylaşımı için bir platform sunar. Bu sene 5.si düzenlenen kongrede inovasyon, sürdürülebilirlik, kentsel dönüşüm, kültürel mirasın korunması ve geleceğin şehirleri gibi konular ele alındı. Program kapsamında sunumlar, atölye çalışmaları ve paneller gerçekleşti.

UIA Dünya Mimarlar Kongresi 2023 ve daha fazlasını ele alıyoruz!



UIA Dünya Mimarlar Kongresi
Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından düzenlenen UIA Dünya Mimarlar Kongresi, her üç yılda bir düzenlenen uluslararası bir etkinliktir. Dünya çapında mimarlık profesyonellerini bir araya getiren ve sektördeki en son gelişmeleri tartışma fırsatı sunan prestijli platform, daha önce RIO (2021), SEOUL (2017) DURBAN (2014) ve TOKYO (2011) şehirlerinde gerçekleştirilmiştir. Türkiye’nin de ev sahibi adayı olduğu etkinliğin 2023 yılı ayağı Kopenhag’da gerçekleşti.



Neden Kopenhag?

Dünya mimarlık başkenti olarak seçilen Kopenhag, sürdürülebilir mimarlık ve çevre dostu uygulamalarıyla tanınan bir şehir. Mimarlık ve şehir planlama alanlarında üstün başarıları ve yenilikçi projeleri destekleyen dinamik bir mimarlık topluluğuna sahip. 


Ayrıca, kongrenin temel teması olan sürdürülebilirlikle uyumlu bir arka plana sahip olması, Kopenhag UIA Dünya Mimarlık Kongresi’nin bu yılki merkezi olmasına temel oluşturuyor.




Sürdürülebilir Gelecek Kimseyi Geride Bırakmaz
2-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen kongre ile mimarlık profesyonelleri, sürdürülebilirlik ve toplumsal eşitlik konularında ileriye dönük çözüm hedefleri üzerine bir araya geldi. UIA Dünya Mimarlar Kongresi 2023’ün teması: "Sürdürülebilir Gelecekler – Kimseyi Geride Bırakma" olarak belirlenmişti. Birbirinden etkileyici konuşmaların ve sunumların gerçekleştiği kongrede, sürdürülebilirliğin dünya geleceği için önemi vurgulandı.

Program konuşmacılarından biri olan, mimarlık pratiğinin yanında bir konuşmacı ve düşünce lideri Kunle Adeyemi, Temel Düşünce Diyalogları: İklim Uyumu - Öngörülemeyen Bir Gelecek İçin İnşa Etmek adlı konuşma programında yer aldı. Konuşmada söylediği ‘’Milyarderler için inşa etmeyi bırakın, insanlar için inşa etmeye başlayın – anahtar sizin elinizde – ellerinize bakın.’’ ifadesi konuyu özetler nitelikte.



Farklı Etkinlikler, Tek Adres
Beş günlük programda konuşma ve panellerin yanında çeşitli atölye ve turlar da gerçekleşti. Kopenhag şehrinin eşsiz mimarisini keşfe çıkaran bisiklet turları, tekne turları veya şehir koşuları gibi birçok farklı program düzenlendi.

Mimarlık dünyasının gelişimine katkıda bulunan, iş birliği ve ilham veren bu platforma dair daha fazla bilgi için internet sitesini www.uia2023cph.org ziyaret edebilirsiniz.

*Görseller www.uia2023cph.org adresinden alıntılanmıştır.
© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.