TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Sürdürülebilir İç Mekân Çözümleri

Sürdürülebilir İç Mekân Çözümleri
26/05/2022
Aspen


Günümüz dünyasının sahip olduğu kritik iklim koşulları, bizleri hayatın her alanında özel çözümlere bulmaya itmektedir. Global iklim krizinin zararlı etkilerini bir miktar da olsa azaltan sürdürülebilir yaşam çözümleri, inşaat sektöründe de önemli bir konumdadır. Bu hafta, insanların en çok vakit geçirdiği alanlardan olan iç mekânlar ve burada uygulanabilecek sürdürülebilir çözümleri inceleyeceğiz.



OWA Raw Serisi Asma Tavan Panel Görseli


Sürdürülebilir Çözümler Neden Gerekli?

Elimizde yer alan kaynakları en iyi şekilde ve çevreye zarar oluşturmadan kullanıma sunmayı amaçlayan bu anlayış birçok disiplinde de karşımıza çıkmaktadır. Yapı sektöründe ise bu örnek çalışmalar, daha geniş kapsamlı örnekleri bünyesinde barındırır.


Sürdürülebilir iç mekân çözümlerinde; kullanılan dekoratif mobilyalardan, yapısal malzeme olan pencerelere kadar birçok farklı ölçekte çözümler mevcuttur. Parke seçiminde yapılabilecek doğal masif parke seçiminin tamamen dönüştürülebilir olması, pencere çelik profillerinde geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen kasaların, aydınlatmada ise akkor lamba yerine LED aydınlatmaların tercih edilmesi, hastane veya ofis yapılarında asma tavan çözümlerinde plastik içerikli ürünler yerine daha çok geri dönüştürülebilir malzemeden üretilen alternatifleri tercih etmek gibi birçok çözüm sayılabilir. Bu gibi çözümlerde yapılacak doğru planlama, yer aldığı alanda çevre ve kullanıcı için en iyi performansı sağlamış olur.



OWA Flexo Serisi Ürün Görseli


Yapılı çevre için en çok üretimde bulunan yapı sektörü, aynı zamanda çevreye en çok zarar veren sektörlerden de biri olmaktadır. Binaların inşaat aşamasından başlayarak, kullanım süreci dahil olmak üzere çevre koşullarını olumsuz etkileyen sonuçlar oluşturabilmektedir. Bu zararlı etkileri minimize edecek çözümler için Aspen ve distribütörlüğünü üstlendiğimiz OWA önemli çalışmalara imza atmaktadırlar.


OWA Bamboo Asma Tavan Ürün Görseli


OWA ve Ürünleri Ne Vadediyor?
“ASPEN” tarafından distribütörlüğünün üstlenilmesi ile Türkiye’de de bilinir bir marka olan OWA; asma tavan sistemleri alanında yetkin, sektör öncüsü bir firma olup çok sayıda ürün gamına sahiptir.

Fonksiyonel, inovatif ve çevre dostu ürünleri ile kullanıcısına sürdürülebilir mekânlar sunmaktadır. Ürünleri arasında yer alan Flekso Asma Tavan Sistemi, enerji verimliliği açısından en yüksek performansı veren LED aydınlatma araçlarına uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır.



OWA Unique Mineral Bazlı Asma Tavan Ürün Görseli


Aspen’in sahip olduğu marka anlayışı sürdürülebilir çalışmalara destek verir niteliktedir. Özgün tasarım, kalite ve ürün çeşitliliğinin bir arada bulunduğu ürünleri; yapı sektöründeki modern mimari anlayışa uyumlu olup, yurt içi ve yurt dışındaki projelerde, kullanıldığı yapıların sürdürülebilir olmasına katkı sağlamaktadır. ASPEN’ in üretimini gerçekleştirdiği ve Türkiye distribütörlüğünü sağladığı dünya standartlarındaki tüm ürünleri incelemek için www.aspen.com.tr sitesini ziyaret ediniz.


Kaynakça;

www.aspen.com.tr/upload/dosyalar/Unique.pdf

www.aspen.com.tr/upload/dosyalar/Pix.pdf

www.aspen.com.tr/upload/dosyalar/Flexo.pdf

www.aspen.com.tr/upload/dosyalar/Bamboo.pdf 

wikipedia.org


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.