TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

PROJELERİMİZ: GALATAPORT İSTANBUL

PROJELERİMİZ: GALATAPORT İSTANBUL
17/08/2021

PROJELERİMİZ: GALATAPORT İSTANBUL

2015 yılında başlayan, Karaköy Vapur İskelesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne ait bina arasındaki sahil şeridinde yer alan Galataport İstanbul projesinin inşaatı hala devam etmektedir. Projenin tasarımı ise hepimizin tanıdığı, dizaynları herkes tarafından beğenilen Autoban Mimarlık’a ait.

Galataport projesi, kruvaziyer limanı, konaklama alanları, kafeler, restoranlar, butik mağazalar, ofisler gibi projeleri içeriyor. Bununla birlikte, yeniden inşaa edilecek çağdaş sanatlar müzesi ya da İstanbul Modern gibi yapılar da projenin kapsamında. Paket Postanesi, Çinili Han, Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu, Topane Saat Kulesi gibi tarihi yapıların Galataport İstanbul kapsamında restore edilecek yapılar arasında olması projenin önemini ve ölçek olarak büyüküğünü anlamamıza katkı sağlıyor. Aynı zamanda Galataport İstanbul projesinin çevresinde yer alan yapılar arasında da İstanbul için önemli simge yapılar bulunmaktadır. İstanbul ve Türkiye için oldukça önemli bir proje olan Galataport projesi geçtiğimiz yıllarda mimarlık eksenli bir çok tartışmanın merkezi olarak kamuoyunda popüler hale gelmiştir.

Galataport İstanbul gibi önemli bir projede Aspen Yapı ve Zemin’e ait yangın dayanımlı Integra Metal Asma ve Duvar Sistemler tercih edilmiştir. Aspen ailesi olarak, Integra Plank C bandraster sistem, Integra Lineer Random Line sistem, Integra Lineer Baffle Sistem A olarak üç farklı biçimde kurgulanmış çatı sistemleri ile Galataport için estetik ve işlevsel çözümler bulmayı başardık.

Sistem Özellikleri:

Integra Metal ve Asma Tavan sistemlerine ait bütün çözümler projeye göre fonksiyonel, estetik ve en verimli şekilde özelleşmiş sistemlerden meydana gelmektedir. Galataport İstanbul projesinde tercih edilen bu sistemlerin özellikleri aşağıdaki gibidir;

Integra Plank C bandraster taşıyıcı sistem ile tasarlanan büyük perforeli metal asma tavanlar istenildiğinde birbirinden bağımsız olarak kolayca demonte edilebilir.

Integra Lineer Random Line sistem, 30, 80, 130, 180 mm enlerindeki bükülmüş doğrusal paneller ile oluşturulmuş asma tavan çeşididir. Farklı dizilimlerle, tasarımda çeşitlilik ve aydınlatma elemanları ile birlikte kullanım imkanı sağlayan, estetik ve fonksiyonel bir asma tavan sistemidir.

Integra Lineer Baffle Sistem A, doğrusal tavan tasarımları için şık ve yenilikçi çözümler sunan bir asma tavan sistemidir. Baffle Sistem A, istenilen aks aralıklarında taşıyıcı sisteme monte edilebilmektedir.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.