TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Pinterest'in 2023 Öngörüleri

Pinterest'in 2023 Öngörüleri
05/01/2023
ASPEN

Yaratıcı zihinlerin ilham kaynağı olan Pinterest, 2023 yılı trend öngörülerini yayınladı. 2023 yılına ilham olacak tasarım başlıklarının yer aldığı öngörü listesinde; köpek havuzu, fırfırlı gömlekler, deniz yosunu, ikizler saçı, bilim kurgu kıyafetleri, tarihi ev dekorasyonu, mantarlar, mavi ve pembenin ötesi, özgür ruh, değişiklik meydan okuması ve daha fazlası yer alıyor. Gelin bu hafta, Pinterest ve yaratıcı öngörü trendlerine yakından bakalım!


Pinterest Nedir?

Pinterest; 2008 yılında kurulan kullanıcılara ilham kaynağı olacak görsellerin paylaşıldığı ve kaydedildiği bir görsel keşif motorudur. Dekorasyonla ilgilenen kişilerin, mimarların, grafik tasarımcılarının veya e-ticaret sahiplerinin güncel olarak takip ettiği bir platformdur. Beğenilen ve ilham olabileceği düşünülen görseller bir pinde birleştirilebilinir ve bu pinlerle başkalarının inceleyebileceği panolar oluşturulabilmektedir.




Pinterest Predicts 2023


Pinterest kullanıcı ilhamını son 3 yıldır bir adım öteye götürüyor ve gelecek yılın trendlerini belirlediği bir seriyle karşımıza çıkıyor. Yeni yıl tahminlerini oluştururken, aylık 400 milyon kullanıcısının arama verilerinden yardım almaktadırlar. Kullanıcıların yaptığı aramalar, kaydettikleri pinler, oluşturdukları panolar ve genel arama profilleri incelenerek kullanıcı davranışları analiz ediliyor. Çalışmanın sonunda ise 4 ana kategoriyle Pinterest Predicts 2023 oluşturuluyor.



Havadar Stiller


Pinterest’e göre 2023 yılında özellikle Y ve Z kuşağının ilgisini çekecek ve popüler olması öngörülen havadar stiller ön plana çıkmaktadır. Modada dantelin kullanılması, püsküller, tüller ve fırfır detayları trend olacağı öngörülmektedir. Pinterest Predicts 2023’e göre bu yıl David Bowie ve 80’li yılların Madonna stilinin birleşimi dikkat çekecek; vücudu saran kıyafetler, ışıltılı elbiseler ve fırfırlı erkek gömlekleri popülerlik kazanacaktır. Saçlarda ise Pinterest’in ifadesiyle ‘‘İkizler Rengi’ popülerlik kazanacak ve iki rengin kullanıldığı; mavi-siyah veya mor-sarı gibi kombinasyonlar ön plana çıkacak.



Okyanus Temelli Beslenme 


2023 yılının beslenme trendinde Asya kültürü ve mutfağı ön plana çıkıyor. Pinterest’in raporuna göre vitaminli deniz yosunu, yeni yılın süper gıdası olacak. Özellikle X ve Y kuşaklarının ilgisini çekecek olan beslenme şekli, sağlıklı beslenmenin trend olacağını gösteriyor. Pinterest arama verilerine göre; ‘Yeşil algler’ yüzde 60 oranında ve ‘Yosun atıştırmalıkları’ yüzde 245 oranında artış göstermiştir.



Patili Havuz Partileri


Pinterest’in bir diğer dikkat çeken ön görüsü ‘köpek havuzu’ partileridir. 2020 yılı pandemi döneminde, evcil hayvan sahiplenenlerin sayısı artmış, artan evcil hayvan sahipleri ile birlikte partilerde tüylü dostlarımızı da dahil edebileceğimiz tasarım fikirleri araştırılmıştır. Bu konsepti dahil edebileceğimiz dekorasyon fikirleri yeni yılda ön plana çıkacak.


ASPEN olarak özgün tasarım, kalite ve ürün çeşitliliği değerlerimiz ile üretime hız kesmeden devam ediyor; asma tavan (ahşap/metal), bölme duvar, yükseltilmiş döşeme ve LED aydınlatma ürünlerimiz ile yapıların tasarımına estetik bir boyut katıyoruz. 2023 yılı trendlerini ele aldığımız yazımıza ek geniş ürün gamımız ve güncel tasarım konularını derlediğimiz diğer yazılarımıza erişebilmek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


Kaynakça:

pinterest.com


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.