TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Ofislerde Neden SEPERA Tercih Edilmeli?

Ofislerde Neden SEPERA Tercih Edilmeli?
11/05/2023
ASPEN


[Sepera] Bölme Duvarlar, her ofisin isteğini karşılayacak özellikte olan iç mekân sistemleridir. Geniş bir alanı daha küçük alanlara bölmek, iç mekânda daha yönetilebilir alanlar oluşturmak ve çalışanların veya müşterilerin mahremiyetini sağlamak için en etkili yöntemdir. Dışarıdan gelen gürültüyü engelleyerek ses yalıtımı sağlayan, çalışma ortamında konfor yaratan Sepera Bölme Duvar sistemlerine gelin hep beraber yakından bakalım.



[Sepera] bölme duvar sistemleri dışarıdan gelen hava akımını kontrol eder, çalışma alanının hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur. MDF, yonga panel, laminant kaplı panel, kumaş kaplı panel veya mıknatıs özellikli panel gibi farklı malzemelerden üretilebildikleri için çok geniş ürün gamı aralığına sahiptir. Bu nedenle hareketli bölme duvar sistemleri arasından herkesin tasarım zevkine uygun model kolaylıkla bulunabilir. Böylelikle her ofis kendi ihtiyaç ve bütçe gereksinimlerini karşılayacak bir tasarıma sahip olabilir.


Ofis iç mekân çözümlerinde öncelikle hangi tür bölme duvar kullanacağınıza karar vermek önemlidir. Ofislerde genellikle tercih edilen alçı panel sistemler bütçe bakımından en uygun fiyat aralığı sunsa da ses yalıtımı ve farklı malzeme kullanımları ile tasarım açısından diğer malzemeler kadar etkili değildir. Bu nedenle yüksek kaliteli malzemelerle üretilen sistemlerin ofis mekânlarında kullanılması önemlidir. Yüksek teknoloji ve kaliteli malzemeden üretilen bölme sistemler iç mekân konforunu artırır.



[Sepera] bölme duvar sistemlerinden biri olan ‘’Sepera Lite’’ seperatör sistemleri, hacimdeki ortak aydınlatma ve havalandırma sistemlerinden faydalanarak çalışanların özel alanlarını ve/veya mahremiyetini sağlamak için mükemmel çözümdür. Ofis çalışanlarının odaklanmalarına ve işlerine yoğunlaşmalarına yardımcı olan bu sistemler, dikkat dağıtabilecek faktörlerin önüne geçerek ofis içindeki gürültüyü minimize eder. Bu sistemler, çalışanların birbirlerinin işlerinden rahatsız olmadan çalışmalarını sağlar ve daha sessiz bir çalışma ortamı sunar.

Richemont Ofis, Diem Mühendislik Mimarlık / © Ali Emrah Bakkaloğlu

Ofis mekânları genellikle açık plan şemasıyla organize edilen alanlardır. Fakat toplantı alanları, bireysel çalışma alanları veya görüşme odaları gibi mahremiyetin ve sessizliğin gerekli olduğu alanlara ihtiyaç duyulacaktır. Bu alanları çalışma alanından tamamen ayrıştırmayan, gerektiğinde kurulup hacim oluşturabilen, gerektiğinde toplanıp geniş bir alan yaratabilen hareketli bölme duvarlar, istenilen tüm fonksiyonları sağlayacaktır. Yeni bir toplantı haberini mi aldınız? Sepera Move hareketli bölme duvar sistemi çalışma ortamını toplantı odasından ayırır. Referans projelerimizde de tercih edilen bölme duvarlar, raylı sistem sayesinde hareket ederek mekân içinde şıklık, rahat kullanım ve verimlilik sağlamaktadır.

Bayer Türkiye Genel Müdürlük, Diem Mühendislik Mimarlık / © Gürkan Akay

Çalışma ortamlarında iç mekân dekorasyonu önemlidir. Her ofis özel renk ve dokudaki iç mekân çözüm sistemleri ile kurumsal kimliğini yansıtabilir. Bunun için Aspen, üstün teknolojisi ve inovatif tasarım anlayışı ile farklı yüzey kaplamalı hareketli bölme duvar sistemleri üretmektedir. Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın tasarımını yaptığı Yemeksepeti / Park Banabi projesinde kullanılan Sepera Move ürünün yüzeyinde koyu gri tonlar tercih edilirken Ünder Mimarlık’ın tasarımını yaptığı Bayer Türkiye Genel Müdürlük binasında ahşap dokunun hâkim olduğu yüzey kaplamalar tercih edilmiştir. Özel katman ve kalınlığı ile ses yalıtımlı ve uzun ömürlü yüzeyler iç mekânda kullanıcısına daha fazla yaşam alanı sunmaktadır.


Ofis projeniz için hangi tür bölme duvarı seçerseniz seçin, hiç şüphe yok ki hareketli bölme duvar sistemleri herkesin çalışma mekânından istediği; düzenli, rahat ve şık ortamı size sunacaktır. Çalışma alanınızda verimliliği ve üretkenliği en üst düzeye çıkarmanın yollarını arıyorsanız, [Sepera] Bölme Duvar sistemlerine yatırım yapmayı kesinlikle düşünmelisiniz!

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.