TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Mikel Coffee Ofis

Mikel Coffee Ofis
01/09/2023


Mikel Coffee merkez ofis binasına giriş / ©Engin Gerçek


Ofisler, günün büyük kısmının geçtiği, çalışma, dinlenme, yemek yeme gibi birçok aktivitenin gerçekleştirildiği mekânlardır. Bu nedenle ofislerin iç tasarımı, çalışanlara konforlu ve güvenilir bir ortam sunmak açısından önemlidir. Ofisler, markaların kurumsal imajlarını, profesyonelliklerini ve güvenirliliklerini doğru yansıtacak şekilde oluşturulmalıdır. Mikel Coffee Türkiye’nin merkez ofis binasının iç tasarımı, planlı ve konforlu bir tasarıma örnek verilebilir. Bu yazıda tasarımın detaylarını ve kullanılan Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri ürünlerini yakından inceliyoruz. 



Mikel Coffee Türkiye merkez ofis binası iç tasarımı/ ©Engin Gerçek


Mikel Coffee Türkiye’nin Yenibosna’da bulunan merkez ofis binasının tasarımı Lift Studio tarafından yapılmıştır. 2021 yılında tamamlanan projede ASPEN çağdaş ve yenilikçi asma tavan ve bölme duvar ürünleri ile ofis iç tasarımında fark yaratan çözümler oluşturmuştur. 


Mikel Coffee Tasarım Anlayışı

Uluslararası bir kahve mağazası zinciri olan Mikel Coffee Company, global kimliğini ve sektöründeki yenilikçi yaklaşımını merkez ofis binasında sürdürecek bir tasarım anlayışı ile hareket etmiştir. Ofisin büyük kısmı 1000 m^2lik ışık almayan bir bodrum katında yer alacağı için ferah bir ortam oluşturmak ve mekânsal sürekliliği sağlamak düşüncesiyle yola çıkılmıştır.



Mikel Coffee ofis binası iç mekân yerleşimi/ ©Engin Gerçek


Mekân Yerleşimi

Mekâna yerleşirken tasarım anlayışına göre açık planlı ve hücre planlı yerleşimler tercih edilmiştir. Genel müdür odası, müdür odaları ve toplantı odaları gibi kapalı alanların yerleştirilmesinin ardından departmanlar ve açık çalışma alanları konumlandırılmıştır. Mekânların şeffaflaşarak hacimlere derinlik katması istenmiştir. Çalışma mekanlarının arasında dinlenme ortamları oluşturarak keyifli ve rahat bir ortam oluşturulmuştur.

Açık planlı yerleşim ile iletişim imkanının arttığı bir çalışma ortamı oluşturulmuştur. Ferah ve esnek çalışma ortamlarının yaratılması, çalışanların konforu ve verimliliği üzerinde etkili olmuştur. Hücre yapılı yerleşimde alanlar fonksiyonlarına göre ayrılarak mahremiyet gerektiren hacimler gruplandırılmıştır. INTEGRA ve SEPERA sistemlerinin kullanılması bu açıdan etkili sonuçlar vermiştir.



Mikel Coffee Türkiye ofis yapısında bölme duvarların kullanımı/ ©Engin Gerçek


Kullanılan Ürünler

Şık ve yaratıcı mimari çözümler sunarak estetik ve rahat bir ortam sağlamak amacıyla yola çıkılan tasarımda, INTEGRA Plank  metal asma tavan sistemleri tavanda yer alan mekanik sistemleri gizleyerek temiz ve çağdaş bir görünüm meydana getirmiştir. Açık çalışma alanlarında uygulanan INTEGRA Baffle Sistem ile ofis alanlarında özgün ve modern bir ortam oluşturulmuştur.

Toplantılar ve özel çalışmalar için kullanılacak alanlar bölme duvarlar ile ayrılmıştır. SEPERA SG-40 modüler bölme duvar sistemlerinin kullanılması tasarımcıların istediği şeffaf ortamın oluşmasına imkân vermiştir. Ofis ortamlarında mahremiyet ve yüksek ses yalıtımı sağlanması gereken alanlarda ise derzli SEPERA DM-106 sistemi kullanılarak şık ve çağdaş bir atmosfer yaratılmıştır.



Mikel Coffee merkez ofis binası iç tasarımı / ©Engin Gerçek


Ofislerin iç tasarımları şirketlerin kurumsal kimliklerini gösterdikleri bir araç olmakla birlikte, konforlu ve verimli çalışma ortamları oluşturmak açısından oldukça önemlidir. Mikel Coffee, ofis binasında yapılan tasarım ile çalışanlarına rahat ve güvenli bir ortam sağlayarak daha nitelikli işler ortaya çıkması için zemin hazırlamıştır.


Kaynaklar

https://www.liftstudio.co/tr/works/mikel


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.