TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

İş Bankası Kuleleri İç Mekân Tasarımı

İş Bankası Kuleleri İç Mekân Tasarımı
01/06/2023
ASPEN

İş Bankası Kuleleri, İç mekân görseli / ©Emre Dörter


Bir banka genel merkezinin iç tasarımı söz konusu olduğunda, estetikten çok daha fazlası önemlidir. Doğru iç tasarımın, kurumsal imaj ve çalışanların konforu üzerinde önemli etkileri vardır. Bankaların kurumlarının değerlerini, profesyonelliğini, güvenilirliğini ve istikrarını yansıtabilmesi için doğru planlanmış bir iç mekân tasarımına sahip olması gerekir. İş Bankası, sahip olduğu bankacılık vizyonu ve sektördeki yenilikçi çalışmaları ile her zaman ön plana çıkan bir kurum olmuş, genel merkez binasındaki yenileme projesindeki tercihleri ile bu değerleri en iyi şekilde yansıtmıştır. Bu hafta İş Bankası Kuleleri’ne ve iç mekânda gerçekleştirilen yeniliklere yakından bakıyoruz.


İş Bankası Kuleleri, Levent, İstanbul / ©Emre Dörter


İş Bankası Kuleleri, 2011 yılına kadar Türkiye’nin en yüksek yapısı olma unvanını elinde tutan ve üç ayrı kuleyi bünyesinde bulunduran bir genel merkez kompleksidir. İş dünyasının genel merkezi olarak lanse edilen Levent’te konumlanan kulelerden en yükseği toplam 52 katlıdır.

Türkiye’nin en saygın ve prestijli bankalarından biri olmaya devam eden İş Bankası, uzun yıllardır kullanılan genel merkez binasında yenileme projesine ihtiyaç duymuştur. Bunu gerçekleştirebilmek için farklı alandan uzmanlar bir arada çalışmıştır. İş Bankası İnşaat ve Gayrimenkul Yönetim Bölümünün mimari departmanı iç mekân projesinin tasarımını gerçekleştirmiş, Sistema Teknolojik Yapı projenin ana yüklenicisi olmuş ve ASPEN iç mekân çözüm sistemlerinde yenilikçi ve modern ürünleri ile yer almıştır.



İş Bankası Kuleleri, Dinlenme alanı görseli / ©Emre Dörter


Projenin iç mekân mimari tasarımı, kullanılan sistem çözümleri ile göz alıcı ayrıntılara sahiptir. Görsel ve işlevsel anlamda çekiciliğe sahip olan alanda dâvetkar bir atmosfer ortaya çıkmıştır. Proje alanında tercih edilen çeşitli doku ve renkteki özel tasarımlar dikkat çekici olup çalışanların konforunu üst seviyeye taşımıştır. Çünkü söz konusu bir genel müdürlük binasının iç tasarımı olduğunda her bir detay önemlidir.



İş Bankası Kuleleri, Çalışma alanı görseli / ©Emre Dörter


Projede çalışma alanlarının tasarım bütünselliğine dikkat edilmiştir. Bunun için doğru aydınlatma, doğru tavan sistemleri ile birlikte kullanılmıştır. Böylelikle alandaki çalışanların üretkenliği ve enerjisi üzerinde de önemli bir etkiye sahip olunmuştur. İyi aydınlatılmış mekânda çalışanlar gün boyunca görevlerine odaklanabilecek; aynı zamanda ekip üyeleri arasında yaratıcılık ve iş birliği teşvik edilebilecektir. Bunun için İş Bankası Kuleleri projesinde INTEGRA ve SEPIA tavan sistemleri etkili bir tercih olmuştur. Kullanılan tavan sistemleri, mekândaki aydınlatma araçlarının ve akustik panel ürünlerinin doğru detaylarla monte edilebilmesini kolaylaştırmıştır. İç mekân tasarım bütünselliği ASPEN sistemleri ile sağlanmıştır.


İş Bankası Kuleleri, İç mekân Görseli / ©Emre Dörter


‘’NASIL?’’ sorusunun yer aldığı mural, İş Bankası Kuleleri’nde işlerin nasıl yürütüldüğüne eğlenceli bir şekilde dikkat çekmektedir. Muralın üzerinde konumlanan ve alanda dâvetkar bir his yaratan MDF-Lam malzemeli SEPIA Baffle, doğadan esinlenen dokusu ile mekâna sıcaklık katmaktadır. Kullanılan ahşap doku, gün boyu tabiattan uzak bir alanda zaman geçiren çalışanlar için huzurlu bir atmosfer yaratmaktadır. Doğayı anımsatan her bir yüzey, çalışanların çalışma mekânı ile kuracağı ilişkiyi kuvvetlendirecektir.


İş Bankası Kuleleri, İç mekân bar görseli / ©Emre Dörter


Yüksek katlı binalarda müdahale edilmemiş tavanlar çoğu zaman gözü yoran kalabalık görünümlere sahip olabilir. Bu tür binalarda tesisat boruları çoğunlukla tavandan geçerek iç mekân algısını bozabilir. İş Bankası Kuleleri projesinde, tesisat görünümü INTEGRA Expanded Hook-on Plank ile kamufle edilmiş; tavan şık ve modern bir çehreye kavuşturulmuştur. Projede yer alan bar alanı üzerinde tercih edilen tavan sistemimiz tesisat borularını gizlemiş ve ışığın eşit bir şekilde yayılmasını sağlamıştır. Böylelikle çalışanların ve ziyaretçilerin keyifle zaman geçirebileceği bir alan ortaya çıkmıştır.

Genel merkez binalarında tercih edilen iç mekân çözümleri yalnızca markaların kimliğini sergilemesinde değil, aynı zamanda çalışanlarının üretkenliğine ilham veren konforlu çalışma alanları sunulmasında da etkilidir. Değerli işler ortaya koyan bir kurumun ofis içerisinde attıkları her adımda çalışanlarına değer ve güvence verdiğini hissettirmesi gün sonunda kıymetli işler ortaya çıkarmaları için fırsat yaratacaktır.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.