TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

İçinizi Isıtacak İç Mekân Tasarım Önerileri

İçinizi Isıtacak İç Mekân Tasarım Önerileri
28/12/2023

İnsanların pek çoğu yeni yıl döneminde çevresindeki pek çok şeyi yeniden dekore etmeye, düzenlemeye başlar. Özellikle bu dönemde kırmızı, yeşil ve beyaz renkler iç ve dış mekân tasarımında oldukça ön planda görünür. Çam ağaçlarıyla, çoraplarla, küçük büyük pek çok obje ile donatılan ev dekorasyonunun yerini bu dönemin ardından başka bir tasarım anlayışına sahip dekoratif ürünlerle donatılmak istenir. Dekoratif objeler, mobilyalar, sofra düzenleri, kullanılabilecek renkler, kullanılan obje ve mobilyaların doku özellikleri gibi konular dönem geçişlerinde oldukça önemli bir konu başlığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Tatil sonrasındaki bu dönemde, tüm kış boyunca evde tatil hissine devam edeceğiniz içinizi açacak tasarım fikirlerine aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz.

Dev Örgüler

Kalın iplikler ile kısa bir sürede oluşturulabilecek farklı renkli kırlentler ve içinde kaybolacağınız büyüklükte olan devasa koltuk üstü örtüler oturma mekanlarına oldukça sıcak bir hava katar. Kırlentlerde seçilecek olan soft ve tekil renkler örgünün algılamasını kolaylaştırarak yumuşak bir biçime kavuşur.


 

Kalın örgü kırlentler / ©Ohhio

 

Kalın Örgü Koltuk Örtüsü

DIY Minik Örgülü Cam Kavanozlar

Evde kullanılmayan cam kavanozlar küçük örgüler ile kaplanarak soğuk bir kış günü hissi uyandırabilir mi diye düşünüldüğünde aşağıdaki fotoğrafa bakıldığında tam olarak o hissin oluştuğu görülür. Minik kavanozlara bej rengi kazakları giydirilip, içlerine kuru ya da yaş çeşitli bitkiler yerleştirilebilir. Bu minik kavanozlar sehpa üzerinde, okuma alanı çevresinde, bazen koltuğun yanına yerleştirilebilir.



Örgü ile kaplanmış cam kavanozlar / ©thistlewoodfarms

Sıcak Aydınlatmalar

Sıcak aydınlatmalar ile sakin kış havasının ambiyansı evin iç mekânında da devam ettirilebilir. Sadece mumlar kullanılarak loş bir ortam oluşturulabilirken, aydınlatmalardaki sarı ışık tercihleri de iç mekandaki sıcaklığın artmasına yardımcı olabilir. 


 

Duvar alanında kullanılmış ayna önü bir mum alanı / ©urbanologydesigns


Bir Kâse Çam Kozalağı

Çam kozalaklarının farklı boyut ve biçimlerdeki tabak ya da kaselere doldurulması ile özellikle orta sehpalarda, koltuk yanı sehpalarda farklı dekorasyonlar oluşturulabilir. Çam kozalakları hem orijinal renkleriyle hem de çeşitli boyalarla beyaz vb. soft renklere boyanarak da içinde bulundukları iç mekân tasarımına katkıda sağlayabilirler.

 


Doğal renklendirilmiş kozalak / ©apieceofrainbow.com


İskandinavya Esintileri

İskandinav tarzı dekorasyon, çam, kayın, dişbudak ve huş gibi ağaç türlerinin işlenmesi kolay, hafif yapısı ve doğal renkleri nedeniyle tercih edilen malzemelerle karakterize edilir. Bu tarzın belirgin özelliklerinden biri düzgün ve keskin çizgilere sahip olmasıdır. İskandinav ülkelerindeki geleneksel evler küçük olduğu için bu tarzın dekorasyonu az eşya ile sadeleştirilir. Dekorasyon objeleri de basit, sade ve minimumda tutulur. Kış aylarının gelmesi ile evlerdeki sadeleşme modası obje ve mobilyalarda tercih edilen İskandinav esintileri ile oluşturulabilir. 

 


İskandinav tarzı oturma odası / ©marzena.marideko (instagram)


Beyaz Sofralar

Kış aylarının tonlarını hatırlatan beyazlar, bejler davet ve yemek sofralarını süsler konuma geçer. Kış için beyaz sofra tasarımı yaparken öncelikle beyaz bir zemin oluşturarak temiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Doğal ahşap dokunuşları ile sıcaklık ve doğallık eklemek, metalik aksesuarlarla zariflik katmak önemlidir. Kış temasına uygun süslemeler ve soğuk renk kontrastlarıyla atmosferi tamamlayabilirsiniz. Son olarak, romantik bir etki yaratmak için yumuşak ve sıcak ışıklandırma kullanılabilir.

 

Beyaz ve doğal ahşap tonlarında yemek masası


Kış dekorasyonu, evlerde sıcaklık ve rahatlık hissi yaratmanın önemli bir parçasıdır. Bu dönemde, kalın örgüler, sıcak aydınlatmalar, doğal ve İskandinav etkileri, beyaz sofra tasarımları gibi unsurlar kullanılarak iç mekanlarda hoş bir atmosfer oluşturulabilir. Bu tasarım önerileri, evinizi kış boyunca sıcacık ve davetkar bir ortama dönüştürmek için ilham kaynağı olabilir.


Referanslar

https://www.thespruce.com/winter-decor-ideas-4149416



© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.