TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Hareketli Bölme Duvar Sistemleri: SEPERA Move

Hareketli Bölme Duvar Sistemleri: SEPERA Move
17/11/2023

Hareketli bölme duvar sistemleri, mekanların kolayca bölünmesine ve birleştirilmesine olanak tanıyarak son derece esnek ve işlevsel alanlar yaratır. Aynı zamanda mimari açıdan estetik ve şık atmosferler oluşturabilme yeteneği ile de dikkat çekerler. SEPERA Move Hareketli Bölme Duvar Sistemleri ise bu alandaki yerli üretimde öncü bir isim olarak mekanların farklı işlevlere uygun şekilde kullanılmasını mümkün kılar.

Bu yazıda, SEPERA hareketli bölme duvar sistemlerinin otellerden okullara, ofislerden daha pek çok mekâna kadar geniş bir yelpazede kullanılan bu sistemlerin sunduğu esneklik ve konforu keşfedeceğiz.


Hakan Plastik/ ©Gürkan Akay


İzQ: Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi

Konferans salonu, ofis, dijital deneyim merkezi, sergi alanı gibi birçok işlevi barındıran İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde kullanılan ASPEN SEPERA MOVE Hareketli Bölme Duvar Sistemleri ile çeşitli büyüklüklerde farklı mekanlar oluşturulur. Her mekânın kendi içinde özel bir dil kazanmasına olanak tanıyan hareketli bölme duvarlar, mekanların farklı etkinlikler için esnek şekilde kullanılmasına imkân verir. Sonic Design’ın katkısıyla geliştirilen perforasyonlu sistemler, hacimler arasında ses yalıtımı sağlayarak alanların yüksek akustik performans göstermesini ve aynı anda farklı etkinliklerin gerçekleşmesini mümkün kılar.

 

İzQ: Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Sepera Move Bölme Duvar Sistemleri


Barry Callebaut Çikolata Akademisi

SEPERA MOVE Hareketli Bölme Duvar Sistemlerinin kullanıldığı bir diğer proje Barry Callebaut Çikolata Akademisidir. Bölme duvar sistemleri yapının üretim alanlarını bölerek farklı boyutlarda alanlar oluşturur ve bu alanların farklı amaçlarla kullanılabilmesine imkân tanır. Böylece düzenlenecek etkinliğe göre aynı mekân farklı şekillerde kullanılabilir. Dijital baskı yapılan bölme duvar sistemleri ile alanın atmosferine uyum sağlayan çözümler üretilir. 


Barry Callebaut Çikolata Akademisi/ ©İbrahim Özbunar


Anadolu Otel

Ankara’da bulunan Anadolu Otel projesi hareketli bölme duvar sistemlerinin kullanıldığı bir diğer projedir. SEPERA MOVE Hareketli Bölme Duvar Sistemlerinin tercih edildiği otelde, hareketli duvar salonları bölmek için kullanılır. Bölme duvarlar, salonlar arasında ses yalıtımı sağlayarak aynı anda farklı etkinliklerin gerçekleşmesine olanak tanır. Seminer, konferans ya da geniş toplantı etkinliklerinde salonları birleştirerek tasarıma esneklik kazandırır.

 

Anadolu Otel/ ©Ali Emrah Bakkaloğlu


Final Kids Anaokulu

SEPERA MOVE Hareketli Bölme Duvar Sistemleri’nin kullanıldığı bir diğer proje, Final Kids Anaokuludur. Adana’da bulunan Anaokulunda bölme duvarlar yemekhane alanı ile oyun alanının ayrılması için kullanılır. Farklı işlevlerdeki alanların bölünmesi ve birleştirilmesine olanak tanıyan sistemler ile kullanışlı ve esnek atmosferler tasarlanır. Hareketli Bölme Duvar Sistemleri farklı renk seçeneklerinde üretilen modelleri ile anaokulunun yaratıcı atmosferine kolayca uyum sağlayarak tasarımcının hayallerini gerçekleştirmesine imkân verir.



Final Kids Anaokulu Bölme Duvarlar ile Hacimlerin Bölünmesi


Dow Kimya

Hareketli bölme duvar sistemlerinin sıklıkla kullanıldığı bir diğer yapı tipi ofislerdir. Dow Kimya’nın ofis yapısında kullanılan SEPERA MOVE Hareketli Bölme Duvar Sistemleri de ses yalıtımının sağlandığı özel toplantı alanları oluşturur. Esnek ve konforlu mekanlar oluşturulmasına olanak sağlayan hareketli bölme duvarlar, gerektiğinde alanın genişlemesine olanak tanır. 


 

Dow Kimya/ ©Gürkan Akay


Hareketli bölme duvar sistemleri, tasarıma kazandırdıkları esneklik özelliğiyle birçok farklı işlevdeki mekânda tercih edilir. Ofis yapıları, eğitim yapıları, kamusal alanlar veya otellerde tasarıma getirdikleri avantajlar sebebiyle sıklıkla tercih edilirler. Ses yalıtımı özellikleriyle aynı anda birden fazla etkinliğin gerçekleşmesine olanak tanıyan SEPERA MOVE Hareketli Bölme Duvar Sistemleri, projelere özel üretilen çözümleriyle konforlu ve kullanışlı atmosferler yaratırlar.

Kaynakça

https://www.aspen.com.tr/urunler/sepera-bolme-duvar/hareketli-bolme-duvar-

https://www.aspen.com.tr/projeler/izq-girisimcilik-inovasyon-merkez




© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.