TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

ENERJİDEN TASARRUF ET, YEŞİLE DÖN!

ENERJİDEN TASARRUF ET, YEŞİLE DÖN!
10/09/2021

Fosil kaynakların görünür gelecekte tükeneceğini bildiğimiz ve ekolojik dengenin alarm verdiği dünyamızda enerji talebi her geçen gün artmaya devam ediyor. Talepteki bu artışa paralel olarak enerji maliyetleri de gittikçe yükseliyor. Bu bağlamda, tüm sektörlerde enerjiyi daha verimli ve daha yeşil bir şekilde tedarik etmenin ve tüketmenin acil gerekliliği doğrultusunda inovasyonlar yapılıyor.

Tüm dünyada elektrik kullanımının %70’inden, enerji kullanımının ise %40’ından fazlası yapılarda termal konfora sahip (ısıtma ve soğutma), iyi aydınlatılmış, hava kalitesi açısından konforlu bir iç ortam sağlamak için kullanılıyor. Türkiye‘de binaların yaklaşık % 10-15‘lik bir bölümünde tam anlamıyla etkin tasarruf önlemleri uygulanabildiği tahmin ediliyor ve bu mevcut bina stokunun yaklaşık % 3-5‘i gibi oldukça düşük bir orana karşılık geliyor.


Yapılarda ısıyı önlemek veya daha iyi bir hava sirkülasyonu sağlamak için, genellikle klima veya havalandırma sistemleri kullanılır. Ancak son yıllarda daha az enerji tüketen dolayısıyla daha sürdürülebilir bir alternatif olarak iklimlendirmeli tavan sistemleri kullanımı özellikle Avrupa’da öne çıkmaktadır.

Hükümetlerin, kiracılardan ve bina sahiplerinden binalarının maksimum enerji verimli olacak şekilde optimize edildiğinden emin olmalarını talep ettiği bu dönemde ASPEN, her zaman olduğu gibi, ürün ve sistemlerinin siz değerli çözüm ortaklarının ihtiyaçlarına göre tasarlanmasını amaç edinmiştir. Yeşil bina sertifikalı (Leed, BREEAM, DGNB vb.) akıllı binaların artması ve çevre dostu prensibe sahip, enerji tasarruflu ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasından yola çıkarak Aspen, Integra iklimlendirmeli metal asma tavan sistemlerini piyasaya sunmuştur.

İklimlendirmeli metal asma tavan sistemlerinin kullanımı, klima ve havalandırma sistemleri gibi diğer sistemlere kıyasla size birçok avantaj sunar. Bunların en önemlileri;

  • ­Düşük enerji kullanımı / enerji tasarrufu
  • Klima ve radyatör gibi havalandırma sistemlerinin kullanılmasına ihtiyaç bırakmadığı için ortamda görsel estetik
  • Termal radyasyona bağlı yüksek soğutma kapasitesi
  • Sessiz sistemler olmaları - ofislerde verimli ve rahat çalışma ortamı sağlayabilme
  • Düşük bakım ve servis maliyetleri
  • Soğutma sisteminde hava yerine su kullanılması sebebiyle küçük tedarik kesiti; dolayısı ile dar alanda uygulanabilme özelliği
  • Tam modüler veya yüzer tavana entegre edilebilme
  • Akustik özellik
  • Mıknatıs Sistemi ile ister yerinde ister fabrikada kolay montaj olanağı
  • Aydınlatma sistemleri ile tam entegrasyon olanağı
  • Özgür mimari tasarım seçenekleri

İklimlendirmeli metal asma tavanlarımızın doğru iklim kontrolünü nasıl sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz bizimle iletişime geçin!

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.