TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Düşey Katlanır Duvarın Olanakları

Düşey Katlanır Duvarın Olanakları
20/10/2022
ASPEN


Dünya değişmeye devam ederken, bizler de bu değişikliğin bir parçası olmaya devam ediyoruz. Bu değişim ile birlikte yaşam alanlarımız da farklılaşmakta ve değişime ayak uydurmaktayız. Yaşam alanlarımızı ferah ve serbest kullanım alanlarına dönüştürmek adına günümüzde iç mekânda kapalı ve kısıtlandırılmış alanlar yerine açık mekânları tercih ediyoruz. Düşey katlanır duvar sistemleri de tam bu noktada karşımıza çıkıyor ve bize açık mekânları daha etkin kullanabilmeyi sağlayan avantajlar sunuyor. Nasıl mı? Gelin bu hafta ASPEN’in distribütörlüğünü üstlendiği Skyfold düşey katlanır duvarlar sistemlerini ve kullanıldığı alanda ne tür olanaklar sağladığını inceleyelim.



Teknolojik gelişmeler ve inovatif tasarım anlayışları hayatımızın her alanında yer almaya başladı. Bunun en güzel örneklerinden birisi de değişen şartlar altındaki yaşam alanlarımız oldu. Tasarımcılar, son yıllarda yaşam alanlarını arzu edildiği gibi organize edilebilecek yenilikler geliştirdi. Günümüzde sabit duvarlara alternatif yeni duvar sistemleri geliştirerek hareketli duvar panellerinin kullanımı yaygınlaştı. Alanında öncü olan Skyfold, birçok avantajı ile Türkiye’de inovatif sistemlerin varlığını yaygınlaştırıyor ve yaşam alanlarını daha esnek kullanımlı hale getiriyor.



Akustik Konfor

Skyfold; iç mekânda arzulanan esnek kullanım alanlarında mükemmel ses konforunu sağlamak için tasarlandı. Sahip olduğu üstün ses yalıtımlı yapısı ile iç mekânda ses konforunu sağlıyor ve açık plan mimaride sorun oluşturan ses problemini yenilikçi sistemler ile çözüme kavuşturuyor. Tam otomatik olarak çalışan duvar sistemi, 59 dB seviyesine kadar sesi yalıtıyor. Toplantı odalarında rahatlıkla kullanılabilecek Skyfold, iki tarafın birbirini rahatsız etmeden çalışmalarına devam edebilmesini garanti altına alıyor.


İç Mekânda Serbestlik

Hareketli bölme duvar sistemlerinden, düşey katlanır duvar sistemlerini tercih etmek iç mekânda birçok ek avantajı beraberinde getiriyor. Skyfold; tavana doğru katlanır ve alandan maksimum verim almamızı sağlar. Bu sistemler, tavan boşluğuna saklanır ve bütünselliği bozmadan işlevsellik sağlar. Aynı zamanda cam alternatifleri de bulunan bu sistemin tasarıma uygun konseptte hazırlanabileceğini biliyor muydunuz?



Aydınlatma

ASPEN’in distribütörlüğünü üstlendiği Skyfold düşey katlanır duvar sistemleri, sahip olduğu LED aydınlatma entegrasyonu seçeneği ile de rakipleri arasında dikkat çeken özellikleri bünyesinde bulunduruyor. Düşey hareketli duvar panellerinin alt kısmında isteğe bağlı olarak LED bağlantısı eklenebiliyor. Böylelikle düşey katlanır duvar sistemleri depolama pozisyonundayken iç mekânın aydınlatma görevini üstleniyor ve iç mekânda alanlar birleştirilirken depolama pozisyonundaki paneller tavanda aydınlatma aracı olarak kullanılabiliyor.


Renk Seçeneği

Skyfold, birçok farklı kaplama seçeneği ile rakipleri arasında ön plana çıkmaya devam ediyor. Çeşitli tarzda ve fonksiyondaki iç mekâna uygun olabilecek seçenekte renk ve dokudaki kaplama malzemesi ile hareketli duvar paneller kaplanabiliyor. Bu sayede, farklı fonksiyona hizmet veren alanlarda ihtiyacı karşılayacak en doğru malzeme ile düşey katlanır panel sistemi üretilebiliyor. Ezber bozan tasarımlar ile paneller okullardan sağlık yapılarına, restoranlardan toplantı salonlarına kadar birçok farklı alanda uygulanabiliyor.

Teknoloji ve tasarım odaklı gelişmeleri yakından takip ederek bu konuları ürünlerine en iyi şekilde entegre eden ASPEN, güncel ve ilgi çekici içeriğe sahip yazılarına devam ediyor! Diğer yazılarımızı takip etmek ve geniş ürün gamına sahip olduğumuz inovatif tasarım üretimlerimizi yakından incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görseller skyfold.com adresinden alıntılanmıştır.

Kaynakça:

aspen.com.tr

skyfold.com

archdaily.com



© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.