TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

CLICK! 10. Sayısı Yayınlandı

CLICK! 10. Sayısı Yayınlandı
08/12/2022
ASPEN



ASPEN’in yaratıcı içerik dergisi olan CLICK! yeni serilerine ilginç ve dikkat çekici konu başlıkları ile devam ediyor! Yeni sayının konusu: Metaverse ve Mimarlık.


2017 yılında ilk sayısı yayınlanan CLICK!; tasarım, mimarlık, iç mimarlık, yaşam ve kültür- sanat odaklı bir sanal dergidir. Bu keyifli dergiye ücretsiz olarak erişim sağlayabilir ve PDF dokümanını kolaylıkla indirebilirsiniz. Önceki sayılarında ‘’’Yeşil Sertifika’’, ‘’Mobil Mimari’’, ‘’Pandemi Sonrası Mimarlık’’ gibi güncel konuları, yaratıcı isimlerle ele alan yazılara bir yenisi daha eklendi. Gelin hep birlikte CLICK 10! sayısına ‘’Metaverse ve Mimarlık’’ alanında gerçekleşen gelişmelere yakından bakalım.




Metaverse


Metaverse; teknolojinin gelecekten gelen sesi gibi değerlendirilse de bir yanıyla aslında bugünün bir parçası. Özellikle mimarlık alanında sunduğu fırsatlar ile mimarlık sektörü için önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya ile sanal hayatı birbirine harmanlayan bu yeni evren, cevaplanması gereken birçok konu başlığını da beraberinde getiriyor. CLICK 10! sayımızda, metaverse ve beraberinde öğrenilmesi gereken konu başlıkları (Sanal Ekonominin Doğuşu, Mekanın Dönüşümü, Mimarlık İçin Kolaylık Mı Zorluk Mu? Metaverse İçinde Sanal Dünyalar) detaylıca ele alındı.




İç Mimari ve Metaverse

Metaverse, iç mimari alanında yenilikler sunan birçok özelliğe sahiptir. Daha çok yeni olan bu teknoloji, iç mimarlık sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır. Proje sunumlarının maket veya bilgisayar modelleri yerine sanal dünyada sunulmasını sağlamıştır. Fiziksel sınırları ortadan kaldıran bu teknoloji, tasarımcı ve müşteri arasında iletişim kurmayı kolaylaştırıyor. CLICK 10! sayısında; metaverse ve iç mimarlıkta kullanım alanları hakkındaki ayrıntılara ulaşabilirsiniz.


Sürdürülebilirlik İçin Bir Adım: Metaverse

Metaverse, proje deneyimleme ve iletişim fırsatlarının yanında günümüz dünyasında önemli bir konu başlığı olan ‘’sürdürülebilirlik’’ için de önemli fırsatlar sunuyor. Dünya kaynakları hızla tükenirken sanal ortamlar kaynak kullanımını minimize ediyor. Moda dünyasında kullanımı yaygınlaşan metaverse sanal evreni; defileler, mağazalar ve tanıtımlarda tercih ediliyor. Mimari projelerin toplantıları için mesafeler ortadan kalkıyor ve sanal olarak gerçekleştirilebilen toplantılar ile ulaşımda sarf edilen enerji azalarak karbon salınımı minimize edilebiliyor. CLICK 10! sayısında metaverse ve sürdürülebilirlik fırsatları hakkında detaylar kaleme alındı.

Teknoloji ve tasarım odaklı gelişmeleri yakından takip ederek bu konuları ürünlerine en iyi şekilde entegre eden ASPEN, güncel ve ilgi çekici içeriğe sahip yazılarına devam ediyor! 2017 yılında ilk kez yayınlanan sanal dergi CLICK! ve metaverse hakkında bilgiler sunduğumuz yazımıza ek, diğer ilgi çekici yazılarımızı takip etmek ve geniş ürün gamına sahip olduğumuz inovatif tasarımlı ürünlerimizi yakından incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. CLICK 10! ve diğer serilere erişebilmek için dokümanlar sayfamıza göz atabilirsiniz.

Görseller CLICK 10! sayısından alıntılanmıştır.

Kaynakça:

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.