TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Bölme Duvarların Ofisteki Yeri

Bölme Duvarların Ofisteki Yeri
12/05/2022
Aspen

Uzun zamandır kullanımı yaygın olan bölme duvar sistemleri; eğitim, sağlık, kültür ve ofislerin iç mekân düzenlemelerinde tercih edilen bir yapı elamanıdır. Sağlamış olduğu ısı ve ses yalıtımı, sahip olduğu yüksek statik dayanımı ve bunların yanında modern görüntüsü ile, kullanıcılarına özel ve kaliteli bir çalışma ortamı sunar. Ayrıca üretiminde kullanılan malzeme ve birleşim detaylarında sahip olduğu çeşitlilik, kullanımında mimari özgürlük yaratır.


Görsel www.skyfold.com adresinden alıntılanmıştır.


Bölme duvarlar, genellikle kamu ve özel sektörlerin ofis alanlarında kullanılan, mekân bölücü yapı elamanlarıdır. Saydam, yarı saydam veya mat bir yüzey bölme duvar uygulamanın yapılacağı birimin fonksiyonuna bağlı olarak yüzey tercihi yapılır. Üç tür yüzey tipinden cam malzemenin tek veya çift katlı olarak inşa edilmesi ile oluşturulan saydam paneller, şeffaf ve geçirgen mekânlara ihtiyaç duyulan alanlarda tercih edilir. Yarı saydam panellerde ise cam yüzeye uygulan film, boya ile istenilen ölçüde matlık görünümü elde edilebilmektedir. Yarı saydam bölücü duvarların oluşturulmasında uygulanan bir başka yöntem ise, çift camlı bölme duvarların arasında jaluzi kullanılmasıdır. Mat bölücü duvar panelleri ise daha çok özel ve izole çalışma ortamlarında tercih edilmektedir.


ASPEN Modüler bölme duvar DM-106 referans proje


Bölme duvar panellerinin ofislerde tercih edilmesinde etkili olan bir diğer unsur ise kolay montaj edilebilmesi ve gerektiğinde pratik bir şekilde demonte edilebilmesidir. Birçok bölme duvar paneli fabrika ortamında üretilir ve bu sayede şantiye kurulumu aşaması kısa sürede gerçekleşir. 


ASPEN OM-70 / OM-100 monoblok camlı ünite referans proje


Bölme duvarların kullanım tercihinin artmasıyla pandemi öncesinde popüler olan açık plan çalışma ortamları yerini çok daha izole birimlere bırakmıştır. Bu konu hakkında alanında tecrübe sahibi kişilerin açıklamasında da olduğu gibi, post pandemi dönemiyle birlikte değişen koşullar, çalışma ortamlarının da değişimini gerekli kılmıştır. Pandemi sürecinde evden çalışma veya hibrit çalışma sistemi yaygın olsa da pandeminin kontrol altına alınmasıyla birlikte, çalışanların tekrar ofiste bir araya gelmesi gerekti. Bu nedenle ofislerde çalışanların sağlık güvenliği, konforu ve verimli bir çalışma süreci geçirmesi açısından bölme duvar sistemlerinin ofislerdeki önemi yadsınamaz bir oranla artmıştır.


ASPEN Sepera Rubiks Serisi referans proje

ASPEN Sepera Bölme Duvar sistemleri, alanında yetkili kişilerce hazırlanan yüksek fonksiyona sahip ürünleriyle farklı ses yalıtım performansına sahip mekânlar elde etmenizi sağlar. Çift camlı sistemlerde 43dB’e kadar ses yalıtımı sağlayan panellerde bu değer dolu sistemlerde 48dB’e kadar çıkmakta ve çalışma ortamlarının akustik konforuna katkıda bulunmaktadır. Dolu sistemlerin mat yüzeyi sayesinde iki yüzey arasında kullanılan yalıtım malzemesi, ses yalıtımının yanında ısı ve yangın dayanımı da sağlar. Perforasyonlu yüzeye sahip panellerle ise de sesi absorbe eden yüzey mekânda akustik konfora katkı sunmaktadır.




Panellerin kurulumundaki taşıyıcı çelik profillerin boşluklu iç yapısı, yapı içindeki elektrik kabloların gizli kanallarla, taşıyıcı profillerin içerisinden kontrollü bir şekilde yerleştirilmesini sağlar böylelikle açıkta bulunmayan kablolar sayesinde ferah bir mekân algısı yaratılır. Zemindeki profillerde priz kutularının saklanması sağlanırken, düşeyde aydınlatma kontrol düğmeleri yer alacak şekilde kullanılabilir.




Birçok farklı sisteme sahip olan ASPEN, Skyfold® katlanır-hareketli bölme duvarlarıyla yapı sektöründe sahip olduğu tecrübesini kullanılarak mekâna inovatif çözümler getirmektedir. Düşey akordeon tarzı katlanan panel hem alanda yer kaplamaz hem de 59dB gibi yüksek bir ses yalıtım performansı gösterir. 

Aspen’e ait Sepera bölme duvar ürünlerinin tamamını incelemek için tıklayınız.

Kaynakça;
aspen.com.tr/upload/dosyalar/Aspen_Sepera.pdf
weforum.org

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.