TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Ahşap Yünlü Akustik Paneller

Ahşap Yünlü Akustik Paneller
22/09/2023

Akustik panel, tavan ve duvar kaplamaları için sayısız uygulama sunan kullanışlı ve işlevsel bir malzemedir. Paneller, T profilleri, CD profilleri ve ayrıca tutkalla bir duvara tornalama veya sabitleme yöntemleri kullanılarak sabitleme yapılabilir. Akustik Paneller; yüksek yangın direncine sahip, iyi akustik ortam oluşturmaya yardımcı ve ısı yalıtım özellikleriyle çevre dostu ve zararsız bir malzemedir. Tavan ve duvarların dekorasyonunda akustik panellerin kullanılması, odaların ses yalıtımını iyileştirir, gürültü emilimini sağlar, böylece rahat bir çalışma ve yaşam ortamı yaratır. İç mekân tavan ve duvar tasarımlarında kullanılabilen paneller, farklı renk seçenekleri ile ses yalıtımının yüksek olduğu yerlerde yaygın olarak kullanılır ve yüksek nem dayanımına sahiptir.


Heradesign Akustik Panel Bileşenleri / ©HERADESIGN

Akustik paneller özellikle kamu ve konut binalarının iç tasarımının kurgulanması aşamasında, tasarım için kuvvetli iç yapı elemanlarından birini oluşturur. Bu paneller çevre dostu ve sağlık açısından zararsızdır. Akustik paneller asma tavan konstrüksiyonları ve duvar kaplamaları için çok uygundur. Doğal iç yapısı, kusursuz tasarlanmış özellikleri nedeniyle, ses yalıtımı ve gürültü emiliminin mekân için önemli olduğu, akustik yükün yüksek olduğu tesislerde sıklıkla kullanılırlar. Olağanüstü akustik, estetik ve mekanik özellikleri sayesinde akustik paneller özellikle kamu binaları, ofisler, eğitim kurumları ve yüksek neme sahip tesisler, kaplıcalar, spor salonları, yüzme havuzları, üretim tesisleri ve konut alanlarının iç mekân tasarımları için sıklıkla tercih edilir. 

 


Leiden Üniversitesi, Hollanda / ©HERADESIGN fine

HeraDesign akustik panellerin ana bileşenleri ahşap, su ve magnezittir. Bu malzemeler sayesinde tamamen doğal biyolojik ayak izine sahiptir. Doğal bir ürün olan HeraDesign panel modern yaşam tarzları için idealdir. Gerektiğinde magnezit bağlı ağaç yünü paneller kolayca atılabilir veya geri dönüştürülebilirler.

HeraDesign akustik paneller sadece akustik kalitesi yönünden değil ayrıca göz zevki için de farklı çözümler sunar. Ahşap yünü panellerin tipik, sürekli yüzey dokusu, yaratıcı tasarım ve renklendirme için oldukça uygun bir alternatiftir. B akustik panellerce neredeyse sınırsız bir renk yelpazesi bulunmaktadır. RAL, NCS (Natural Colour System) veya StoColor gibi popüler renk sistemlerinden herhangi bir renk seçilebilir. Potasyum silikat ve organik bağlayıcı maddeye dayalı silikat boyalar, beyaz, pastel tonlar veya düz renklerde HERADESIGN® akustik panellerini renklendirmek için kullanılır. On iki arklı metalik renk seçeneği ile de diğer mevcut renklerine farklı alternatifler sunar.

 


HeraDesign Renk Çeşitleri / ©HERADESIGN

Tavan Döşemeleri

Tüm tavana tekrar müdahale edilemediği yerlerde, akustik çözümler gerektiren odalar mevcuttur. Bu, beton tavanlara bağlı veya tavanlarda bulunan teknik kurulumlar veya sadece mimari nedenlerle olabilir. HERADESIGN® baffle tüm bu durumlar için bir alternatif olarak karşımıza çıkar. Baffle, her iki tarafında ahşap yünü akustik örtü katmanları olan tek 2 veya 3 katmanlı akustik üniteleridir. Ahşap yünü ve mineral yünü kombinasyonu, geniş bir frekans aralığında, üstün absorpsiyon değerleri sağlar. Özel şekilleri sayesinde baffle, okullarda veya kamu binalarında, tasarım elemanları olarak çok popüler olmalarını sağlayan, benzersiz tasarım seçenekleri oluştururlar.

 


Artırılmış yangın direnci akustik paneli / ©HERADESIGN

Tavan döşemeleri özellikle iletişim bölgelerinin ayrı olduğu büyük odalar için tasarlanmıştır. Bunlar, konuşma anlaşılabilirliğini ve konsantrasyonunu arttıran ayrı akustik optimizasyonu sağlamaktadır. Bununla birlikte tavan döşemeleri sadece akustik çözümlerden daha fazlasını da sunar: Yüzey dokusunun benzersiz ahşap yünü görünümü ayrıca görsel olarak çekicilik ve olağanüstü tasarım seçenekleri oluşturur. Akustiğin bireysel optimizasyonu, tasarım imkanları, esnek uygulama yöntemleri ve kit formu mevcuttur.

Akustik konfora olanak sağlayan bu ahşap yünlü paneller iç mekân konforu açısından hem görsel hem de akustik zevke yönelik farklı alternatifler sunabilmektedir. Akustik kaygılar ile seçilen bu ürünlerin pek çok açıdan görsel alternatifler de oluşturabilmesi, ürünlerin çok yönlü kullanılabilirliği açısından oldukça önemlidir.

Kaynaklar

https://www.aspen.com.tr/distributorlukler/knauf-heradesign-



© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.