TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

Açık Mekânlar; İzmir Adnan Menderes Havalimanı Projesi

Açık Mekânlar; İzmir Adnan Menderes Havalimanı Projesi
02/02/2023
ASPEN

ASPEN [Integra] Metal Asma Tavan ve Duvar Özel Çözümler Ürünlerinden ‘’Eğrisel Panel’’


Türkiye’nin gözde turistik şehri İzmir’de konumlanan İzmir Adnan Menderes Havalimanı projesi, proje detayları ve tercih edilen ürün skalasıyla birçok özel ayrıntıyı bünyesinde barındırıyor. Bu özel projede, ASPEN [Integra] Metal Asma Tavan Sistemlerinden ileri teknoloji misyonla üretilen ürünleri yer aldı. Gelin hep birlikte İzmir Adnan Menderes Havalimanı projesini ve tasarım detaylarını yakından inceleyelim.

ASPEN [Integra] Metal Asma Tavan ve Duvar Özel Çözümler Ürünlerinden ‘’Ada’’

İzmir Adnan Menderese Havalimanı projesi, yolcu trafiğinin ve ticaret ağının yoğun olduğu bir yer olan İzmir’in Gaziemir ilçesinde konumlanıyor. 21 ayda tamamlanan projenin açılışı 17 Mart 2014 tarihinde gerçekleşmiştir. Yıllık 25 milyon yolcu kapasitesi olan projenin tasarımı, yarışma sonrası hayata geçirilmiştir. Yarışma birinciliğini kazanan Hazan Mimarlık’ın mimari tasarımı projelendirilmiştir.

ASPEN [Integra] Metal Asma Tavan ve Duvar Open Cell Ürünlerinden ‘’Quadro S’’


Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminallerinden birine sahip olan projenin ana tasarım fikri ‘’Açık Mekânlar’’ üzerine kurgulandı. Bu özel projenin mimarları olan Yüksek Mimar Yakup HAZAN ve Mimar Tolga HAZAN projede sınırları ortadan kaldıran çözümler yarattı. Yapının iç mekân çözümlerinde ASPEN ile ortak çalışmış; ASPEN [Integra] Metal Asma Tavan Sistemlerini tercih etmiştir. İç hatlar terminali tavanının neredeyse tamamında ASPEN’in yenilikçi ve modern çözüm sunan ürünleri tercih edilmiştir.

Görsel Hazan Mimarlık’ın resmi internet sitesi www.hazanmimarlik.com adresinden alıntılanmıştır.

Projenin imzasını oluşturan ana tasarım fikri ‘’Açık Mekânlar’’dır. Havalimanında iç ve dış mekânı birbirinden ayıran sınırları ortadan kaldırmak için gökyüzü ile ilişkiyi kesen tüm engeller ortadan kaldırılmıştır. Uzay kafes sistemi ile bütüncül bir üst örtünün yaratıldığı projede, üst kabuğu taşıyan fil ayaklar projede göz alan mekânlar oluşturmuştur. İç hatlar ve dış hatlar arasında yer alan geçiş bölgesinde ise yapısal bütünlüğü devam ettirmek istenmiştir. Geçiş alanında çelik taşıyıcı sistem olan uzay kafes yer almıştır. Konkav geometriye sahip üst örtüde ASPEN [Integra] Özel Çözümler Serisi tercih edilmiştir. 



ASPEN [Sepera] Modüler Bölme Duvar Ürünlerinden ‘’SG-40 / SG-55’’


Ayrıca havalimanı içinde yer alan TAV Airport Hotel İzmir, uzun aktarma süreleri sırasında yolcuların dinlenme ihtiyacını karşılamaktadır. Toplamda 3 toplantı odası ve 81 odayla hizmet sunan otel projesinde ASPEN ürünleri kullanılmıştır. [Sepera] Modüler Bölme Duvar Sistemlerimizin kullanıldığı otel, yolcularına sessiz dinleme alanları yaratıyor.

Proje genelinde, fonksiyonel ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayan yenilikçi ürünlerimiz kullanıldı. Özel olarak tasarlanan ve projeye özel detaylar sunan ürünlerimiz ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı projesine hayat verdik. Geniş ürün gamımız ve tasarım ürünlerimizin yer aldığı diğer projelerimizi incelemek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.