TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

2024 Yılında Dikkat Çekecek Tasarım Festivalleri

2024 Yılında Dikkat Çekecek Tasarım Festivalleri
15/12/2023


Yukarıda sizler için seçtiğimiz 2024 yılına ait tasarım festivalleri yer alıyor. Bu festivaller ile ilgili detaylı bilgilere festivale ait web sitelerinden ve sizler için derlediğimiz bu blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Stockholm Mobilya Fuarı

Stockholm Mobilya Fuarı İskandinavya’nın tasarım, mobilya, mimari ve aydınlatma alanında önce gelen platformlarından biridir. Her yıl Stockholm’de düzenlenen festivalde dünyanın pek çok yerinden mimarlar, tasarımcılar, satın almacılar ve mobilya meraklıları katılmaktadır. Mobilya fuarında sürdürülebilir, yenilikçi ve kapsayıcı tasarımı teşvik etmek fuarın amaçlarındaki öncü adımlar olarak karşımıza çıkar. Fuarda ana tema sergilemeye yönelik olsa da katılımcılar için uzmanlardan bilgi edinebileceği etkinlikler, fikir alışverişinde bulunabileceği alanlar ve sektördeki kişilerle bağlantı kurabileceği seminerler çalıştaylar ve konferanslar da dahil olmak üzere kapsamlı bir etkinlik programı 2024 için katılımcılarını bekliyor.


 

©blastation.com


Designing Peace

San Francisco Zanaat ve Tasarım Müzesi, Smithsonian Tasarım Müzesi'nden Cooper Hewitt tarafından düzenlenen Barışı Tasarlamak sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, tasarımın sosyal, çevresel ve ekonomik barışın oluşturulmasına nasıl katkı sağlayabileceğini araştırıyor. Sergide 30 farklı küresel proje sergileniyor, her biri tasarımın farklı yönlerini ele alıyor. Bu projeler, tasarımın yaratıcılığı teşvik etme, çatışmanın kökenlerini ele alma, güvenli ve sağlıklı ortamları destekleme, barış ve adalet arayışında hakikati ve onuru kucaklama ve istikrarsızlıktan barışa geçişte nasıl yardımcı olabileceği gibi beş temel soruya yanıt veriyor. Bu sergi, tasarımın barışın inşasında önemli bir rol oynayabileceğini vurguluyor.


 

©Martin Reis


24th Biennale of Sydney

Sydney, Avustralya'da düzenlenecek olan 24. Biennale of Sydney'in teması "Ten Thousand Suns" olarak belirlendi. 9 Mart - 10 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu uluslararası çağdaş sanat festivali, Sydney'deki farklı mekanlarda sunulacak. Küratörlüğünü Cosmin Costinaș ve Inti Guerrero'nun üstlendiği 24. Biennale of Sydney, kutlamayı hem bir yöntem hem de bir mutluluk kaynağı olarak öneriyor ve bunu toplumsal bir deneyim olarak sunmayı amaçlıyor. Bu etkinlik, çağdaş sanatın sergilendiği bir temele sahip olacak ve adaletsizlikle yüzleşme sürecinde queer direnişinin ve bir araya gelmenin tarihlerinden ilham alacak.


 

24th Biennale of Sydney artistic directors Cosmin Costinaș and Inti Guerrero at White Bay Power Station /©Joshua Morris


Biennale Arte 2024

2024 La Bienali di Venezia Uluslararası Sanat Sergisi'nin başlığı ve teması "Stranieri Ovunque - Her Yerde Yabancılar" olarak belirlenmiştir. Bu başlık, Claire Fontaine kolektifinin 2004'te başlattığı bir dizi çalışmadan alınmıştır. Bu çalışmalar, farklı renklerdeki neon heykellerle ifade edilen "Her Yerde Yabancılar" ifadesini içerir. Bu ifade, 2000'lerin başlarında İtalya'da ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele eden Torinolu bir kolektif olan Stranieri Ovunque'dan gelir.

Serginin küratörü Adriano Pedrosa, tema hakkında şunları söyler: Dünya, insanların ülkeler arasında hareketi ve varoluşuyla ilgili çeşitli krizleri yansıtan bir arka plana sahiptir. Dil, çeviri, etnik köken gibi konularda tehlikeler ve tuzaklar bulunur. Bu krizler, kimlik, milliyet, ırk, cinsiyet, cinsellik, zenginlik ve özgürlük gibi faktörler tarafından etkilenir.


 

2022 Venice Biennale / Katharina Fritsch, Elephant (1989) / ©Ben Davis

Bu yazıda tasarım festivalleri, 2024 yılında dikkat çekecek önemli etkinlikler olarak öne çıkıyor. Bu festivaller tasarım, sanat ve barış gibi çeşitli konuları ele alıyor. Bu festivaller, tasarımın insan hayatında nasıl etkili bir rol oynayabileceğini ve toplumsal konuları nasıl ele alabileceğini vurguluyorlar. Sanat ve tasarımın gücünü barışın inşasında ve toplumsal adaletin sağlanmasında gösteriyorlar. Bu festivallerde, tasarım dünyasını keşfetmek ve dünyadaki önemli meseleleri tartışmak isteyen herkes için ilgi çekici etkinlikler sunuluyor.


Referanslar

https://www.stockholmfurniturefair.se/?sc_lang=en

https://www.dezeen.com/eventsguide/2023/10/designing-peace-2023/

https://www.blastation.com/newsandpress/news_archive/stockholm_furniture_fair_20

https://www.biennaleofsydney.art/biennale-of-sydney-announced-2024-exhibition-ten-thousand-suns/

https://universes.art/en/venice-biennale/2024






© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.