TR EN RU
Bayi Giriş
Blog 

2023'te İlgi Çekecek Mimarlık Festivalleri

2023'te İlgi Çekecek Mimarlık Festivalleri
12/01/2023
ASPEN


ASPEN olarak bu zamana kadar çok sayıda projenin tercih edilen yapı ve zemin şirketi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zamana kadar ödül alan birçok projede yer alan bir firma olarak 2023 yılında mimarlık alanında en son trendlerden haberdar olmanın önemini biliyoruz. Bunun için de yapı tasarımı, sanatını ve bilimini kutlamanın, dünyanın her yerinden profesyonelleri, öğrencileri ve meraklıları bir araya getiren mimarlık festivallerine değer veriyoruz.

Bunun için bu hafta 2023'te ilgi çekeceği kesin olan mimarlık festivallerini derledik!


Görsel festivalin resmi internet sitesi labiennale.org adresinden alıntılanmıştır.

1-Venedik Mimarlık Bienali

Dünyanın en güzel şehirlerinden olan Venedik'te iki yılda bir düzenlenen Venedik Mimarlık Bienali, bu alandaki en prestijli etkinliklerden biridir. 2023 yılının teması; birlikte yaşama, topluluk ve sürdürülebilirlik konularını keşfedecek olan "Birlikte nasıl yaşayacağız?" olarak belirlenmiştir. Bienal, dünyanın önde gelen mimarlarından bazılarının sergileri, konferansları ve atölye çalışmalarının yanı sıra farklı ülkelerden mimarların çalışmalarını sergileyen bir dizi ulusal pavyona da ev sahipliği yapacak.

Görsel festivalin resmi internet sitesi chicagoarchitecturebiennial.org adresinden alıntılanmıştır. / ©Tom Harris

2-Chicago Mimarlık Bienali

Chicago Mimarlık Bienali, Windy City'de iki yılda bir gerçekleşen önemli bir etkinliktir. 2023 yılının teması; kapsayıcı ve eşitlikçi topluluklar yaratmada mimarlığın rolüne odaklanacak olan "Birlikte Daha İyi" olarak belirlenmiştir. Bienal, şehrin dört bir yanındaki mekanlarda sergiler, konferanslar ve etkinliklerin yanı sıra bir dizi halka açık enstalasyona ev sahipliği de yapacak. Dünyanın dört bir yanından mimari tasarım ve düşünce alanındaki en son gelişmeleri görmek için harika bir fırsat.

Görsel festivalin resmi internet sitesi worldarchitecturefestival.com adresinden alıntılanmıştır.

3-Dünya Mimarlık Festivali

Dünya Mimarlık Festivali, mimari tasarımın en iyilerini kutlamak için dünyanın dört bir yanından mimarları, geliştiricileri ve müşterileri bir araya getiren büyük bir uluslararası etkinliktir. Festival, mimaride mükemmellik için bir dizi ödülün yanı sıra, alanın önde gelen isimleri tarafından verilen dersler ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor. 2023 yılının  teması; mimarideki en son trendleri ve yenilikleri ve bunların yapılı çevreyi nasıl şekillendirdiğini keşfedecek olan "Gelecek Burada" olarak belirlendi.

Görsel festivalin resmi internet sitesi archifest.sg adresinden alıntılanmıştır.

4-ArchiFest

Singapur'da düzenlenen ArchiFest, Asya mimarisinin en iyilerini kutlayan önemli bir etkinliktir. Festivalde önde gelen mimarlar ve tasarım firmaları tarafından sergiler, konferanslar ve atölyelerin yanı sıra bir dizi kamu enstalasyonu yer alıyor. 2023 yılında, mimarlığın insanlar ve yerler arasında bağlantılar kurmadaki rolünü araştıracak olan festivalin teması "Köprüler Kurmak" olarak belirlendi.

Görsel festivalin resmi internet sitesi seoulbiennale.org adresinden alıntılanmıştır.

5-Seul Mimarlık ve Şehircilik Bienali

Seul Mimarlık ve Şehircilik Bienali, uzak doğunun büyük nüfuslu ülkelerinden Güney Kore’nin başkenti Seul’da gerçekleşen bir festivaldir. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan mimarlık ve şehircilik festivalinde, yoğun nüfusa sahip olan Seul şehrinin geleceğe nasıl hazırlanması gerektiğini ele alınacak.

ASPEN olarak özgün tasarım, kalite ve ürün çeşitliliği değerlerimiz ile üretime hız kesmeden devam ediyor; asma tavan (ahşap/metal), bölme duvar, yükseltilmiş döşeme ve LED aydınlatma ürünlerimiz ile yapıların tasarımına estetik bir boyut katıyoruz. 2023'te gerçekleşecek olan birçok heyecan verici mimarlık festivalinden sadece birkaçına değindik. Diğer yazılarımıza erişebilmek için www.aspen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

© 2021 ASPEN.Tüm hakları saklıdır.